Седем районни прокурори бяха избрани за европейски делегирани прокурори. Това

...
Седем районни прокурори бяха избрани за европейски делегирани прокурори. Това
Коментари Харесай

7 районни прокурори бяха избрани за попълване на квотата ни при Лаура Кьовеши

Седем районни прокурори бяха определени за европейски делегирани прокурори. Това стана на съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет /ВСС/ в петък. Сред тях обаче не е районният прокурор на София Невена Зартова, която беше един от 14-те претенденти, заяви БНР.

Преди седмица изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска от Прокурорската гилдия да я накаже, поради пропуски в работата ѝ като административен началник и магистрат. Днес при чуването й, Зартова беше запитана за какво се отхвърля в средата на мандата си. В отговор тя изясни, че към този момент е постигнала задачите, които е набелязала в концепцията си доскоро повече от две години и половина. " За " Зартова гласоподаваха единствено от двама от правосъдните кадровици. Сред получилите поддръжка обаче е един от заместниците й - Тодор Куюмджиев. Останалите шестима са редови магистрати в районните прокуратури в София, Пловдив и Плевен.

Избраните от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет за европейски делегирани прокурори би трябвало да бъдат одобрени и от Колегиума на Европейската прокуратура. Ако това стане, страната ни ще попълни с дълго закъснение 15 - членната си квота от магистрати, които да работят по каузи, свързани с закононарушения против европейската финансова система. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР