Седем години по-късно отборът на Лече се завърна в Серия

...
Седем години по-късно отборът на Лече се завърна в Серия
Коментари Харесай

Лече се завърна в Серия А, Гълъбинов ще участва в плейофите

Седем години по-късно тимът на Лече се завърна в Серия " А ". Бившият тим на Валери Божинов завоюва промоция за елита в Италия още в първия си сезон в Серия " Б ", откакто предходната година завоюва промоция за второто равнище на Ботуша. Тимът, който държи правата на Радослав Цонев, надделя с 2:1 Специя на Андрей Гълъбинов в мач от последния кръг на сезона. Българският нападател игра цялостен мач, само че не съумя да помогне на " бианконерите " да спрат стремежа на " джалоросите ", все пак тимът му се класира за плейофите за Серия " А ". Близо 30 000 тифози дойдоха на стадион " Виа дел Маре ", с цел да поддържат състава на Фабио Ливерани. Играчите на домакините пък още в 27-ата минута водеха с 2:0 и празникът по трибуните стартира.
Back to back promotions for @Lecce_official and former @leytonorientfc manager Fabio Liverani. Looking forward to more of this in #seriea next season #calcio #italy #lecspe #lecce #salento #SerieBKT pic.twitter.com/Eo9pvKPttz
— Calcio England (@CalcioEngland) May 11, 2019

Петричоне (9) и голмайсторът на отбора Ла Мантия (27) дадоха удобен задатък на Лече, до момента в който гостите изпуснаха своите положения. Втората част двата отбора имаха по една опция преди Специя да върне едно попадение. Това се случи в 83-ата минута, когато бранителят Капрадоси понижи след центриране от корнер.

Тимът от Южна Италия съумя да задържи преднината си и по този начин седем години по-късно още веднъж ще играе в Серия " А ". Лече приключи сезона на второ място с 66 точки, единствено на една зад Бреша, който пък се завърна в калчото след пауза от девет години.

Лече изпадна през сезон 2009/2010 година, а тази година изигра необикновен сезон под управлението на Ливерани, който имаше за цел да избави отбора, а той напряко го върна в елита на Апенините. Голмайсторът на отбора Ла Мантия пък приключи сезона със 17 попадения.

Третият Палермо пък направи 2:2 със седмия Читадела, макар преднината си от два гола и остана на трето място с 63 точки, като и двата отбора ще вземат участие в плйофите. Останалите сформира са Пескара, Беневенто, Верона и Специя.

Серия Б 38 кръг, събота 11 май  Лече 2:1краен резулат  Специя
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР