Седем донорски ситуации са успешно реализирани във Великотърновската болница от

...
Седем донорски ситуации са успешно реализирани във Великотърновската болница от
Коментари Харесай

Великотърновската болница с най-много реализирани донорски ситуации

Седем донорски обстановки са сполучливо осъществени във Великотърновската болница от началото на 2017 година, което я подрежда първо място в страната. А в седмицата на донорството и трансплантациите лекарите връчиха и специфични оценки на хората, които в най-трудния миг са дарили органите на своите близки, с цел да спасят други човешки животи.

Велико Търново

Велизар Йорданов споделя, че най-близкият човек в живота му бил брат му Юлиян. В края на месец май тази година обаче ориста решила да ги раздели. 43-годишният мъж, който посветил огромна част от живота си на децата в SOS детските селища, си тръгнал от този свят, единствено за няколко часа.
Велизар Йорданов: Получи мозъчен кръвоизлив и безусловно за една нощ го загубихме. Връхлита те просто като вихър и с лекар Маринова приказвах аз, че нещата са необратими и няма какво да създадат.
Въпреки шока от непредвидената загуба на Юлиян, околните му нито за момент не се поколебали. Решили да спасят други човешки животи и дарили сърцето и черния му дроб. Вярват, че за някой те последната вяра.
Велизар Йорданов: Човек би трябвало да откри някакъв претекст в себе си, какъвто и да е той. Може би е по-ужасно да си жив и да не знаеш в действителност ще оцелееш ли, че в действителност някой може да ти помогне в тъгата си. Важно е, че сме подарили вяра. Всъщност се надявам, че сърцето му тупти някъде.  Донор избави живота на трима души Донор избави живота на трима души
Четвърта донорска обстановка от началото на годината осъществиха лекарите във Великотърновската болница. 48- годишен мъж изпаднал в мозъчна гибел стана...

Д-р Сибилиа Маринова е един от лекарите, които имат и най-тежката задача, да лишават вярата на някой, с цел да я дарят различен.
Д-р Сибила Маринова, шеф ОАИЛ МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, Велико Търново: Тежко е, доста тежко е да се изправиш пред някого и да му кажеш, че неговият непосредствен е умрял, тъй като пациент в мозъчна гибел е умрял пациент и в това същото време да поискаш от него да подари. Тези хора, които видяхте тук, са едни изключителни хора. 7 донорски обстановки осъществени има от началото на годината в нашата болница от девет случая на потвърдена мозъчна гибел.
Заради хора като 50–годишния Атанас Атанасов от Лясковец и околните на донорите, и лекарите са безапелационни, че надмогването на тъгата и напъните си заслужават. Мъжът получил сърце и втори живот преди три години.
Атанас Атанасов: Мъж от Варненската болница, две години по-млад от мен Искам да се срещна с околните на донора, да ги прегърна, да им благодаря. Щастлив съм, видях сина ми, че приключи.
В седмицата на донорството фамилиите взели съдбоносното решение, получиха звезди в памет на своите близки частици с които са дарили живот на хора като Атанас.
 Мирослав Ненков желае да провокира обществен спор за донорството у нас Мирослав Ненков желае да провокира обществен спор за донорството у нас
Зам.-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков желае да провокира обществен спор за донорството у нас. Той заяви още, че ще бъде назначена р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР