Седем дни, три семейства, един убиец – не съвсем перфектна

...
Седем дни, три семейства, един убиец – не съвсем перфектна
Коментари Харесай

Вълнуващият трилър Ваканцията излиза на български - slava.bg

Седем дни, три фамилии, един палач – не напълно съвършена почивка, само че съвършено четиво. Новият напрегнатият трилър „ Ваканцията “ излиза на 8 октомври с логото на издателство „ Кръг “. Романът на Т. М. Логан води читателя под жаркото слънце на Средиземноморието, където четири приятелки от студентство се събират, с цел да отпразнуват своя годишнина. Едноседмичната им почивка обаче, планувана от години, се трансформира в тъмно прекарване, изпълнено с съмнения, напрежение и рискови секрети.

Кейт, която води сюжета в романа от първо лице, е проверяващ служител на реда с две деца. Роуън управлява преуспяваща пиар компания и е на ръба на най-сериозната договорка в кариерата си. Дженифър е стопанка, напълно отдадена на двамата си младежи, а Изи е посветила живота си на пътешествията и е единствената необвързана измежду приятелките. Четирите са близки повече от 20 години. Животът е преплел орисите им, само че все по-рядко съумява да ги събере дружно, по тази причина на прага на своите 40 години те съумяват да отидат със фамилиите си на мечтаната отмора в първокласна вила в Южна Франция.

Но не всичко се случва съгласно упованията им. В самото начало на заплетената история Кейт се натъква на косвени доказателства, които уличават брачна половинка й в невярност и то не с коя да е, а с една от трите й най-близки приятелки. Докато се пробва да открие истината, тя не си дава сметка какъв брой по-дълбоки и рискови секрети ще излязат нескрито. Тайни, които би трябвало да бъдат опазени, даже с цената на ликвидиране. Авторът Т. М. Логан изобретателно ускорява напрежението с всяка страница до самия завършек на книгата – метод, който отключва и неустоимо ускорява въображението на читателя.

Рядко ловко той съумява да разбере и показа извънредно достоверно женската логика на психиката и метод на мислене и то от първо лице. Нещо, което не се отдава на доста писатели от мъжки пол. Преводът е поверен в опитните ръце на преводачката Надя Баева, а художник на зашеметяващата корица е Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Британският създател Т. М. Логан е дълготраен публицист в печата, а през 2017-а сменя амплоато си с това на публицист. Четирите му трилъра досега са международни бестселъри в жанра си и са оповестени в над 20 страни. Характерно за Логан е в завладяващите си сюжети ловко да вплита дълбоката логика на психиката на своите герои.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР