Седем часа разлика за екипа на една компания, който е

...
Седем часа разлика за екипа на една компания, който е
Коментари Харесай

Българинът, който търси решение на проблема с часовата разлика в компания с 22 000 служители в 32 страни

Седем часа разлика за екипа на една компания, който е " разграничен " от океан и море между тях, значи част от чиновниците да стартират работа в 09:00 ч., до момента в който сътрудниците им към този момент завършват работния ден.

Как тази часова разлика може да бъде " стопена "? Отговор на този въпрос чак в Коста Рика търси Илия Цонев. Той е началник на световната промяна на приходите на българския офис на Experian.

Experian е мултинационална компания за за даване на информация и аналитични решения със седалище в Дъблин, Ирландия. Компанията събира и обобщава информация за над 1 милиард хора и компании.

Илия Цонев дава отговор за трансформирането на процесите, които се случват в приходната част на клиентите на Experian.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

" Пътуването ми до Коста Рика беше обвързвано с това, че счетоводните записи от Англия се вършат в Коста Рика ", изясни той. Илия прекарва 10 дни в екзотичната страна, с цел да се запознае с работата на локалния екип, с най-големите компликации за сътрудниците си там и по какъв начин компанията би могла да минимизира резултатите от часовата разлика.

" Проблемът с часовата разлика мъчно би могъл да се реши, в случай че гледаме на него от генерална позиция. Идеята е да се усъвършенства времето, което имат дружно двата екипа. По този метод би се понижила непотребната връзка ", заключи Илия Цонев.

От първите стъпки в Experian до управителна позиция

Илия е сполучлив образец за кариерно израстване в световния финансов център на Experian. Кариерният му път стартира във Англия, където прекарва 8 години, до момента в който през 2018 година се завръща в България и стартира работа в българския офис на Experian, в който работят над 1000 експерти.

" Исках преходът за мен да бъде по-плавен и заради тази причина избрах да стартира работа в огромна интернационална компания с офис в София, която да ми разреши да се развъртвам ", споделя той.

Илия започва кариерата си в Experian от равнище счетоводител по приходите. Това беше една от първите позиции, обвързвана с приходите, която компанията разкрива в България. В тази си роля Илия Цонев отговарял за няколко пазара - Турция, Близкия Изток и Централна Европа.

След една година пред него била сложена опцията да заеме супервайзърската позиция, като в същото време да стартира да образова част от новите си сътрудници и да им изяснява тънкостите на съответни покупко-продажби и методите на признание на приходите.

" За мен беше доста потребно това, че компанията ми даде благоприятни условия да се науча и да разбирам интернационалния стандарт, в който се признават приходите. Experian има задоволително екипи и материали, които ми помохнаха да повиша знанията си, защото преди да стартира работа в компанията не бях работил с доходи ", споделя Илия Цонев.

Едно от нещата, които Илия харесва в Experian е, че в случай че има някаква концепция, обвързвана с трансформацията на бизнес процесите, умерено може да й даде публичност и е доста евентуално тя да получи поддръжка и да бъде осъществена.

Настоящата му позицията на началник на световната промяна на приходите му разрешава да работи с ръководителите на разнообразни финансови центрове - в България, в Малайзия и в Коста Рика, както и с висшия мениджмънт на компанията.

" Представям им напредъка по плановете. Съответно и съответни решения, които би трябвало да вземем, да вземем за пример можем ли да променим даден развой и той да се случва по друг метод ", разяснява Илия Цонев и добавя, че следва да взе участие в среща с контролерите за Обединеното кралство.

" Идеята е през тях да давам оферти въз основата на информацията, която съм събрал, за това по какъв начин бихме могли да подобрим работните процеси - да вземем за пример овъртайма, който генерират сътрудниците в Коста Рика ", изяснява той.

Големият план

Като човек с афинитет към стандартизация и оптимизация, Илия работи по разнообразни планове, свързани с опростяването на процесите в Experian.

Един от най-значимите му планове е консолидираното в компанията на пилотна за Европа система, която подкрепя признаването на приходите.

" От оперативна позиция аз управлявах плана, като за година и половина успяхме да внедрим системата на всички пазари. Това за мен беше огромен триумф ", споделя Илия.

Именно този план му дава опция да изучи тази система в елементи и да се трансформира в суперюзър на системата за Европа т.е. когато сътрудниците му имат въпроси, свързани с оперативната работа със системата той е индивидът, който им дава отговор.

Чиста форма на счетоводител или...

Илия споделя, че харесва работата си и продължава да работи в приходната част на компанията, тъй като това му дава задоволително доста благоприятни условия да види по какъв начин действа бизнесът на милионите клиенти на Experian. А най-новата му позиция му дава опция да се научи по какъв начин да работи с сътрудниците си, които са на по-високо равнище от него, а също и по какъв начин да менажира и да взема оптимални решения за всички.

" Усещам се по-близо до бизнеса, в сравнение с в една чисто счетоводна роля. Това поддържа моя интерес, тъй като постоянно има нови контракти, нови пазари, което ми дава опция да подобря още повече знанията си за компанията и за продуктите, които предлагаме ", обобщава Илия Цонев. И добавя:

" Когато намериш своето място и компанията те поддържа и ти дава опция за развиване, аз персонално не считам за неприятно решение да продължиш да работиш за нея. Аз съм вложил време в това сътрудниците ми да ме разпознават и преглеждам решението си да не се местя в други компании като капитализиране на това, за което съм работил през последните години ".

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР