Seat S.A. иска да утрои капацитета си за генериране на

...
Seat S.A. иска да утрои капацитета си за генериране на
Коментари Харесай

Seat разчита още повече на слънчевата енергия

Seat S.A. желае да утрои потенциала си за генериране на лична възобновима сила с 39 000 нови слънчеви кафези през идната година. Разширяването на Seat al Sol, фотоволтаичната система на компанията, включва инсталирането на слънчеви кафези на обща повърхност от 233 000 квадратни метра в трите индустриални обекта в Марторел, Ел Прат и Барселона.

Новата слънчева система Seat al Sol 2 ще бъде една от най-големите в Европа и ще покрива извънредно личните потребности на компанията. Новата апаратура ще обезпечи спомагателен потенциал от 21 мегавата (MW) и ще генерира към 29 гигаватчаса (GWh) чиста сила годишно. Това подхожда на задоволително електричество за цялостно зареждане на половин милион Cupra Born.

„ Seat al Sol 2 е в основата на задачата за декарбонизиране на всички наши уреди и акцентира смисъла на възобновимите енергийни източници като значим конкурентен фактор в нашата промишленост “ - сподели Маркус Хаупт, член на Борда на шефовете за произвеждане и логистика в Seat S.A.

Разширяването на слънчевия план е част от най-амбициозния развой на промяна в историята на Seat S.A. По пътя към новата епоха на електромобилността. Новата фотоволтаична система е създадена в съдействие с самостоятелната испанска компания за търговия с сила Conecta2Energia.

В допълнение към цялостната апаратура в трите индустриални обекта, Seat al Sol 2 ще включва и места за паркиране на чиновници към обекта в Марторел, с цел да се усили оптимално потреблението на слънчеви модули за стабилно произвеждане на сила.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР