„, се появиха изключително много въпроси за хората, които излъчва

...
„, се появиха изключително много въпроси за хората, които излъчва
Коментари Харесай

Тошко Йорданов проговори за Николай Василев: В момента няма партия зад гърба си. Не е партиен член. Издигаме го като експерт

„, се появиха извънредно доста въпроси за хората, които излъчва – дали имат задоволително благоприятни условия да се борят против хиени, които имат милиарди и са подготвени да потъпкват след себе си всичко. Има съмнения в някои от министрите и изключително в кандидат-премиера Николай Василев. Защо тъкмо той? Питат се за какво е излъчен човек, който е част от предишното на България и хората нямат доста положителни мемоари от него “, попита журналистът.

„ Хората не престават да си мислят, че министър-председателят ръководи цялата страна. Това не е по този начин. Всъщност Министерски съвет са реализатори на волята на хората посредством Парламента. Важно е да има политическа воля. Николай Василев има задоволително качества да свърши работата, която би трябвало да се свърши. Всеки един от министрите има качествата да се оправи с ресора си. Ако не се оправя – ще бъде заменен “, отговори Йорданов и обърна внимание на последното изречение, което сподели по-рано през днешния ден водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов, че „ всички, които са престъпили или ще престъпят закона, ще понесат своята отговорност “.

Дали политическите партии няма да се усещат притиснати да поддържат този кабинет, попита Катя Илиева.

„ Могат да вземат каквото решение изискат. Ние си поемаме отговорността. Има политическа воля и изведени цели от наша страна. Съдебна промяна има. По-големият ни зложелател е един непоносим модел за изчетъргване. Слагането на етикети е много малоумен метод, тъй като рано или късно истината идва “, съобщи Йорданов.

„ При нас няма хора, които да са от статуквото. Няма хора, които да са били министри в кабинета на Борисов, или в кабинета на Българска социалистическа партия. Николай Василев сега няма партия зад тила си, той не е наш партиен член. Той е в качеството си на специалист “, безапелационен бе водещият.

„ Много неприятно изненадахте партиите, които чакаха да си приказват с вас под изискване. Вие им отрязахте крилата да благоприятни условия за сделки “, разяснява още Катя Илиева.

„ Не желая да съпоставям проектокабинета на „ ИТН “ с кабинета на ГЕРБ, тъй като дилемите са разнообразни. Кабинетът на Борисов трябваше да крепи „ нашите “ бизнеси, „ нашите “ компании, а вие в този момент би трябвало да се борите с мафията “, изясни Илиева.

„ Ще продължат да ви нападат, тъй като всички тези хора, които са управлявали, се опасяват от възмездието и знаят какво са правили. Забелязвате ли какво държание има Борисов и хората му в последно време “, означи тя.

„ Искаше ни се доста бързо да се случат дълбоките промени. Пределът на търпимост е на прага и ни се желае всичко да се случи от през днешния ден за на следващия ден, само че в последна сметка е редно и вие да обяснявате, че това е сложен и комплициран развой “, обърна се Илиева още веднъж към Йорданов.

„ Един голям бизнес претърпя разгром на тези избори. Това е пазаруването на гласове. Една от аргументите за ниската изборна интензивност е точно тази. Бяха парирани опциите да се купува по този начин всеобщо. Видяхме, че напъните за това да се промени изборното законодателство, да се вкара машинното гласоподаване, да се избере нова ЦИК и напъните на Министерство на вътрешните работи и на министър Бойко Рашков стигнахме до малко по-честни избори. Че се купуваше – купуваше се, само че не беше в мащабите, в които сме привикнали да възприемаме за обикновено “, разяснява още Катя Илиева.

„ Разбира се, имаше отчаяние за това, че „ калинките “ излязоха под строй и си гласоподаваха. Струва ми се, че дори имаше скица – да излязат рано, с цел да вдигнат резултата на ГЕРБ и да се покаже пред целия български народ, че е безсмислено за се гласоподава и нещата са предрешени. Хората, които желаеха смяната, не се подведоха по тази неистина и излязоха и гласоподаваха “, добави тя.

„ Разочарована съм, че 600 000, които гласоподаваха на 4 април, през вчерашния ден не го направиха. Вероятно и полиците имат виновност за това нещо, тъй като политическата система у нас беше изнасилвана безпределно доста и резултатът е този – хората се отвратиха. Политиците каквото можаха, всичко опростачиха и това се върна като бумеранг към тях “, изясни журналистът от Фрог Нюз.

По думите й смяната ще става постепенно. „ Все още има толкоз доста калинки, които крепят остарялото държавно управление и ще се борят със зъби, нокти и кръв. Битката, която следва на бъдещите ръководещи в действителност ще бъде кървава и яростна “, счита Илиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР