се научи да проследява здравето на кораловите рифове, разбирайки рифовите

...
се научи да проследява здравето на кораловите рифове, разбирайки рифовите
Коментари Харесай

Обучиха изкуствен интелект да анализира песните на кораловите рифове

се научи да наблюдава здравето на кораловите рифове, разбирайки " рифовите песни ", демонстрират нови проучвания. Компютърът проучва доста нови записи и сполучливо разпознава положението на рифовете в 92% от случаите, оповестява Science Daily.

имат комплициран звуков ландшафт и даже на специалистите им се постанова да правят грижлив разбор, с цел да дефинират положението на рифа въз основа на аудио записи.

В новото проучване учени от Университета в Ексетър образоваха компютърен логаритъм, употребявайки голям брой записи на здрави и деградирали рифове, което разреши на машината да разбере и усети разликата. Тя сполучливо дефинира положението на рифовете в 92% от случаите. Екипът употребява това, с цел да наблюдава напредъка на плановете за възобновяване на корлови рифове.

Рибите и другите същества, обитаващи кораловите рифове, издават голям брой звуци. Значението на доста от тези звуци остава незнайно, само че новият изкуствен интелект разрешава да се разграничат общите звуци на здравите и нездравите рифове.

Записите, употребявани в изследването, са направени като част...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР