се бори да овладее едно от най-тежките огнища на коронавирус

...
се бори да овладее едно от най-тежките огнища на коронавирус
Коментари Харесай

Индия и Бразилия се огъват под натиска на COVID-19

се бори да овладее едно от най-тежките огнища на ковид в света с близо 400 000 нови инфекции, обявени в неделя, до момента в който интернационална помощ идва в южноазиатската страна, с цел да помогне за преустановяване на рецесията. Пандемията в Бразилия и Канада също буди паника в миг, когато умрелите след заразяване по света доближиха 3,2 милиона, написа БГНЕС.
В събота Индия разшири програмата си за имунизация за всички възрастни, само че доста от нейните щати се борят с дефицита макар замразяването на износа ваксини, създадени в страната. През уикенда бяха видяни дълги опашки в центровете за имунизация в градовете в цяла Индия, като хората обезверено желаеха да бъдат имунизирани против болест, която смазва здравната система в страната и слага под голям напън крематориуми и гробища.
 Индия надвиши 18 милиона случая и 200 хиляди умряли Индия надвиши 18 милиона случая и 200 хиляди умряли
Броят на инфектираните с ковид в Индия надвиши 18 милиона след следващ 24-часов връх, оповестява EU Obbserver, представен от " Фоку...
" Ние сме тук рано сутринта, с цел да се имунизираме. Оставих тригодишното си дете у дома, с цел да се имунизирам ", споделя Мега Шривастава, 35, в частен център за имунизация в столицата Ню Делхи. " Това е нужда в този момент. Виждаме толкоз доста хора, които дават позитивни резултати ". Платформите в обществените медии бяха наводнени от обезверени молби на хора, търсещи кислородни бутилки, медикаменти и болнични кревати, защото вълната от СOVID-19 предизвиква голям дефицит.
Индия заяви за повече от 392 000 нови случая и близо 3700 смъртни случая от COVID-19 в неделя. Ужасното състояние накара доста страни, в това число Съединени американски щати, Русия и Англия, да изпратят незабавни доставки, в това число кислородни генератори, маски за лице и ваксини. В неделя помощ от Франция доближи до Индия, в това число осем генератори за произвеждане на О2 и 28 вентилатора, добавяйки се към 120-те вентилатора от Германия, които дойдоха в събота. Ню Делхи, една от най-тежко засегнатите елементи на страната, удължи блокирането си със седмица в събота. 
Антъни Фаучи, специалистът по пандемията в Съединени американски щати, съобщи в мнения, оповестени в събота, че Индия би трябвало да влезе в локдаун, с цел да спре тази вълна. Правителството на премиера Нарендра Моди се опълчи на налагането на национално блокиране, само че доста щати постановиха съществени ограничавания. 
Известните световни инфекции наближават 152 милиона, а новите талази също раздрусаха доста страни в Америка. Бразилия, най-тежко засегнатата латиноамериканска страна, е претърпяла 400 000 смъртни случая от ковид - на второ място след Съединени американски щати, като доста от лечебните заведения са на ръба на колапса. В Канада епицентърът е в най-гъсто обитаемата провинция Онтарио, като епидемията е толкоз интензивна, че държавното управление изпраща военни и Червения кръст да оказват помощ за грижите за намиращи се в сериозно положение пациенти. Здравната система на Онтарио се приближава до точката на изкривяване, сподели здравната сестра Фариал Факуири в болница " Хамбър Ривър ” в Торонто. " Изморени сме и изтощени. Просто изтощени ", споделя тя пред Агенция Франс Прес. Много здравни експерти и болногледачи също са разочаровани от жители, които не са спазвали защитни ограничения.
" Мисля, че всички усещаме, че сме били разочаровани малко от обществото “, споделя лекарят Джейми Шпигелман. Разпространението на имунизациите в Канада също куца поради проблеми с доставките, за разлика от южната й съседка Съединените щати, в която е направена най-малко по една доза на повече от половината възрастно население. Но и там нарастват опасенията за това, че програмата за имунизация се изправя пред стена, защото хората, които са най-нетърпеливи да си създадат ваксини, към този момент са го създали.
 СЗО: Пандемията настава, главната причина е Индия СЗО: Пандемията настава, главната причина е Индия
Почти 5,7 милиона нови случая на коронавирусна зараза са открити в света през предходната седмица. Честотата се е нараснала с 8% в сравн...
Въпреки опасността от COVID-19, която се концентрира внезапно поради огнищата в Бразилия и Индия, популациите в доста елементи на света се уморяват от антивирусните ограничения. Протестиращите против ограничаването се събраха в няколко европейски страни в събота, в това число Финландия, Швеция, Белгия и Германия.

В Белгия понастоящем е в действие втора национална блокировка, полицията употребява водни оръдия и сълзотворен газ в събота, когато разчисти навалица от няколкостотин такива протестиращи в парк в Брюксел. Има 15 ареста, а двама служители на реда са ранени. Протест в Хелзинки притегли към 300 участници и докара до към 50 ареста, заяви финландската полиция. Стокхолм видя по какъв начин сред 500 и 600 души маршируват против рестриктивните мерки.

И макар тревожния скок в Канада, десетки хиляди хора потеглиха в Монреал против антивирусните ограничавания. Някои стачкуващи са били задържани при започване на шествието, съгласно публицист от Франс прес, на фона на транспаранти в тълпата, изразяващи опълчване на маски и комендантски час.
 Камала Харис: Време е да стартираме подготовка за идната пандемия Камала Харис: Време е да стартираме подготовка за идната пандемия
Вицепрезиденът на Съединени американски щати Камала Харис съобщи през днешния ден от трибуната на Организация на обединените нации, че в този момент е моментът световните водачи да стартират сериозна работа по какъв начин...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР