Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26

...
Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26
Коментари Харесай

До 200 млн. лв. могат да бъдат инвестирани в област Плевен за енергийно обновяване на домовете по Плана за възстановяване и устойчивост

Сдруженията на притежателите на многофамилни жилищни здания, проектирани преди 26 април 1999 година, към този момент могат да аплайват за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да подобрят енергийната успеваемост и изискванията на живот на домовете си. Това осведомиха от ОИЦ - Плевен.

Средствата в размер на общо 1 129 881 600 лв. с Данък добавена стойност се обезпечават по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “. Община Плевен може да влага до 50 млн. лева за ограничения по процедурата, а всяка от останалите 10 общини в региона – до 15 млн. лева Безвъзмездната финансова помощ на този стадий ще покрива всички възможни разноски, като в Насоките за кандидатстване са избрани оптимални стойности за обособените действия. Подпомагането за всеки самостоятелен план би трябвало да възлиза на най-малко 50 000 лева и да не надвишава 9 500 000 лева

Необходимо е инвестицията да включва всички възможни енергоспестяващи ограничения, предписани в обследването за енергийна успеваемост, посредством които постройката ще реализира най-малко клас на енергопотребление „ B ” и най-малко 30% спестявания на първична сила.

Сдруженията на притежателите се обръщат за партньорство към Общината, на чиято територия се намира техният блок, като подават заявление за присъединяване по пример, проучване за енергийна успеваемост и годен документ за енергийни характерности на постройка в употреба, проучване за определяне на техническите характерности и механически паспорт, решение на етажната благосъстоятелност, заявления за достъп до обектите.

Набирането на планови оферти по тази процедура ще завърши на 31.05.2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР