Сдружението За свободна Русия алармира за свалени украински знамена и

...
Сдружението За свободна Русия алармира за свалени украински знамена и
Коментари Харесай

Бивш депутат от "Атака", сега охранител, намесен в изгонването от концерта на ДДТ в София на руски опозиционер и украинско момиче със знаме на Украйна

Сдружението " За свободна Русия " сигнализира за свалени украински флагове и проблеми с защитата по време на концерта на ДДТ в Националния замък на културата в неделя вечерта. Организацията " За свободна Русия " сплотява съветски опозиционери, които сега са в България.
 
" На концерта на ДДТ в НДК момиче разпъна украинското знаме. След което двама гардове я хванаха крепко за ръцете и я изведоха от залата. Охраната БГ СЕКЮРИТИ ЕООД измъкна момичето съвсем до изхода, тя крещеше да я пуснат. Колкото повече крещеше тя, толкоз повече един от гардовете й извиваше ръката. Момичето е с натъртвания по ръцете и мощни болки в дясната китка ", обявиха от сдружението в позиция до медиите.
" На концерта участваха и деятели на " За свободна Русия ". След като научи за случая, един от деятелите разпъна украинското знаме " - допълват от организацията.
 

Днес на концерт на съветската група ДДТ беше издигнато украинско знаме. Макар и групата да са срещу Путлер и войната, гнусните копейки охрани на НДК извеждат принудително хората с украинското знаме.Един от нападателните охранители е Адриан Асенов, някогашен народен представител от " Атака ". pic.twitter.com/zeUnRXdxJS
— FORZA ELENA GUNCHEVA (@elenaultras) January 7, 2024

 
Разпространен е и видеоклип, на който се вижда устен конфликт по коридорите на НДК сред охранители и гости на концерта. Руският опозиционер Евгений Чупов, който през 2021 година получи статут на емигрант в България удостоверява случилото се. По думите му чиновниците се държали нападателно, като даже имало потърпевшо момиче.
 
" На 7 януари на концерта на ДДТ в НДК момиче разпъна украинското знаме. След което двама гардове я хванаха крепко за ръцете и я изведоха от залата ", споделя Чупов в обществените мрежи.
 

 
" Колкото повече крещеше тя, толкоз повече един от гардовете ѝ извиваше ръката ", написа още той. По думите му потърпевшото момиче, Кристина Гребнева, е с натъртвания по ръцете и мощни болки в дясната китка, като самата тя демонстрира пострадванията си във видео, оповестено във фейсбук профила на Чупов. 
 
Руснакът споделя, че откакто видял протичащото се, самичък решил да развее украинското знаме. От " БГ секюрити " разясниха, че по искане на уредниците и на музикантите от ДДТ са помолили хората на концерта да смъкват знамената. 
 

От " БГ секюрити " показват пред " Дневник ", че след концерта на изхода от залата група хора са " потърсили сметка от охранителите за какво някой ги стопира да живеят демократично ", като Чупов е бил изведен от НДК, с цел да се предотврати блокирането на изхода от залата.
 
 Адриан Асенов през днешния ден като охранител Адриан Асенов през днешния ден като охранител Източник: Скрийншот видео кадър
Оттам допълват, че един от охранителите си е изпуснал нервите, посочил е междинен пръст, което дефинират като неприемливо и дават обещание да вземат нужните ограничения. Става въпрос за служителя Адриан Асенов, за който в обществените мрежи се заприказва, че е някогашен народен представител от партия " Атака ". От компанията обявиха, че фактически имат чиновник с такова име, само че не са осведомени да е бил привързан политически с партията на Волен Сидеров. Подобно заявление е необичайно, защото фотоси от битността на Асенов като народен представител от " Атака " елементарно могат да бъдат открити в интернет пространството. 

 
 Волен Сидеров и Адриан Асенов (крайният вдясно) Волен Сидеров и Адриан Асенов (крайният вдясно) Източник: OFFNews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР