Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Заведенията с гневен апел за пълен двуседмичен локдаун

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) упорстват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Според тях концепцията за отчасти двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да докара до нужните резултати.

" За следващ път никой не показва какви са задачите и при какви равнища на разпространяване на болестта, бизнесът ще проработи още веднъж. Защото никой не ви има вяра, че " локдаунът " ще е единствено за 14 дни. Подобен интервал на блокиране е вероятен единствено, в случай че той обгръща безусловно всички обекти и държавни институции, като се изключи тези от първа нужда. Двуседмичен, цялостен локдаун! Това ще резервира чиновниците ни. Това ще има максимален и обезпечен резултат. Това ще е най-справедливото решение ", се споделя в позиция на двете браншови асоциации. 

Или отваряте всички бизнеси без ограничавания, или затваряте всички, безапелационни са от сектора.

" Ако страната и хората, които са обвързани с взимането на сходни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по отговарящ метод. Отговорните лица - министърът на опазването на здравето и всички членове на Националния действен щаб, неведнъж потвърдиха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията! Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички дружно понесем отговорност за оправянето с казуса и за неговото бързо решение ", се споделя още в позицията на браншовите организации. 

Двете браншови организации се заканиха да излязат на всеобщ протект с искане за оставка на всички членове на Националния действен щаб, ако още веднъж единствено три бранша бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест. " Оставка за трите " Д ": дискриминация, измама, тирания. С три големи " Н ": съмнение, неодобрение, неразбиране ", гласи още позицията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР