Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на

...
Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на
Коментари Харесай

Асоциациите на заведенията се обявиха против каквото и да е ново затягане на мерките

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ дефинират като безусловно недопустимо каквото и да е стягане на ограниченията, обвързвано със заведенията.

Събитията от последните дни ни връщат към октомври 2020 година, когато на среща с министъра на опазването на здравето получихме увещание, че няма да бъдем затворени, часове по-късно се стартира с районните ограничения, а скоро по-късно и с цялостното ни затваряне, напомнят от двете организации.

Въпреки все по-чувствителното повишаване на случаите на ковид в страната през февруари, заведенията бяха отворени на 1 март с работно време до 23 часа. Така беше спазено нареждането на премиера Бойко Борисов, обещано две седмици по-рано.

В понеделник вечер обаче след среща с членове на Националния действен щаб и шефове на районните здравни инспекции здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че се управляващите разискват ново стягане на ограниченията, в това число възможен по-ранен час за затваряне на заведенията вечер. Предстои въпросът да се разиска от Националния действен щаб и да се реши дали ограниченията да са местни или национални, сподели министърът. Именно тези негови думи за мотив за реакцията на асоциациите на заведенията.

" Нека да е ясно - ние желаеме единствено да работим! На жълтите павета към този момент пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си обръщение, само че сме подготвени да бъдем и по-директни в отстояване на правата си ", декларират двете организации, припомняйки извършения от тях митинг в края на януари в центъра на София под прозорците на Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР