Сдружението на заведенията - партньорската организация на съюза на Ричард

...
Сдружението на заведенията - партньорската организация на съюза на Ричард
Коментари Харесай

Ресторантьори решиха да съдят Активни потребители след пробите на мръсната морска вода

Сдружението на заведенията - партньорската организация на съюза на Ричард Алибегов - заплаши да заведе дело против " Активни консуматори " и учените от Софийския университет, които засякоха наднормено количество на ешерихия коли по няколко плажа на южното Черноморие.

" Ще търсим правата си поради тези, неизвестно по какъв начин изкарани данни за качеството на водата по българското Черноморие. Ние си имаме адвокати, които ще прегледат какви са опциите за противопоставяне, с цел да потвърдим, че това изказване няма по какъв начин да бъде правилно ", декларира Марин Сотиров, който е зам.-председател на сдружението, пред БНР-Варна.

Същата организация беше декларирала подготвеност да съди и клиента на ресторант във Варна, който се беше оплакал от.

Според него - България не можела да позволява оповестението на данни за замърсяване на плажовете, откакто " толкоз доста разчита на туризима си и толкоз доста хора са заети в туризма през летния сезон ".

" Би следвало в такава страна да има закони, които да защищават, лимитират най-малкото, такива изказвания, преди да бъдат 100% тествани. Не може цяло лято да излизат районните здравни инспекции с резултати от проучвания по българското Черноморие и в един миг да излязат едни-единствени данни - не знаем по какъв начин са взети ", съобщи той.

В края на юли обаче РИОСВ-Варна изнесе данни за това, че построяването на голям брой заведения, неотговарящи на условията за канализацията в региона, е повода за постоянното замърсяване на морето с мокри кърпички и други боклуци кай пристанище Варна.

Сотиров нито отхвърля, нито удостоверява казуса. Казва единствено, че в случай че някое заведение не дава отговор на условията за съответната категоризация, означва, че някои институция не си е свръшила работата.

Във вторник министърът на околната среда от по-ранните си мнения, че Черно море става все по-замърсено.

Във Варна Попов съобщи, че " самостоятелните проблеми " - като проучването по южните плажове на " Активни консуматори " - не трябвало да водят до " генерални изводи ".

Той уточни, че Министерство на околната среда и водите не крие данни за замърсявания за да разпространява туризма и че имал персонално доверие в районните инспекции по околната среда.

Всяко изследване на цивилен организации би трябвало да бъде вземано поради, споделя Попов. Обективността на резултатите обаче трябвало да бъде дискутирана със " съответните институции, които вършат проучвания по позната и открита методология ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР