Сдружението на общопрактикуващите лекари предлага личните лекари да не издават

...
Сдружението на общопрактикуващите лекари предлага личните лекари да не издават
Коментари Харесай

ЗОЛ: Джи пи-тата да не издават направления за PCR тестове по желание на пациента

Сдружението на общопрактикуващите лекари предлага персоналните лекари да не издават посоки за по избор на пациентите, съобщи БНР.
От там упорстват проби да бъдат назначавани само на хора с недоволства, присъщи за и това да бъде допустимо по електронен път.
 Личните лекари желаят да могат електронно да издават посоки Личните лекари желаят да могат електронно да издават посоки
За опция да назначават електронно посоки, в това число PCR-тестове упорстват персоналните лекари. Иначе кабинетите им ще се превърн...
От Сдружението оферират още комбинираните проби за грип А, грип Б и ковид да бъдат осъществявани единствено в профилирани лаборатории, изясни ръководителят на Сдружението доцент Любомир Киров:
" Ние нещо вършим, само че не би трябвало да вършим проби в кабинетите си, а да назначаваме проби и то по електронен път. Ще даваме направление, т.е. хартията, както до момента, представяте ли си какво ще се случи? Ами всички хора с такива недоволства, които би трябвало да се изследват, ще се изсипят в коридорите. Това би довело до повишение на риска както за хората, по този начин и за нас ".
Продължават договарянията сред Сдружението на общопрактикуващите лекари и. До края на месеца ще станат ясни критериите, по които от началото на ноември персоналните лекари ще могат да издават посоки за PCR тест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР