Сдружението и асоциацията на заведенията в страната поискаха, докато текат

...
Сдружението и асоциацията на заведенията в страната поискаха, докато текат
Коментари Харесай

Заведенията поискаха спешни помощи със задна дата, били подложени на геноцид

Сдружението и асоциацията на заведенията в страната желаеха, до момента в който текат договарянията за сформиране на държавно управление, да не бъдат забравяни и в най-спешен порядък да им бъде обезпечена държавна поддръжка със задна дата - от въвеждането на Коронавирус документите. В отворено писмо с получатели " възможното ново съдружно държавно управление и към момента настоящото все още служебно " се показва, че дребният и междинният български бизнес е подложен на колене и банкрутите са надалеч повече от оставките на водачи, чиито партии не са постигнали предстоящите резултати.

" В изискванията на непълен локдаун с безумни цени на тока, понижено в пъти ползване, 100% разноски, никаква държавна поддръжка и тотална липса на интерес към дребния и междинния бизнес сме подложени на геноцид ", пишат от заведенията.

Според тях в настоящия си тип мярката 60/40 е изцяло недостъпна, защото спад в оборота с 30 или 40% спрямо 2019 година на процедура значи банкрут. Нямали и действителен достъп до заеми от Българската банка за развиване.

" Очакваме от вас ясна финансова политика във връзка с бранш туризъм, пакет от ограничения за опазване заетостта в бранша, подкрепяне и обезпечаване на кредитни стратегии за възобновяване на бизнеса, проект за справяне с инфлацията и високите цени на тока ", написа още в писмото.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР