Сдружение Заедно за Чепеларе отвори пункт за антигенни тестове днес

...
Сдружение Заедно за Чепеларе отвори пункт за антигенни тестове днес
Коментари Харесай

Сдружение Заедно за Чепеларе отвори пункт за антигенни тес...

Сдружение " Заедно за Чепеларе " отвори пункт за антигенни проби през днешния ден на площада в центъра на родопския град. От сдружението са обезпечили 200 антигенни теста, посредством които локални хора, които не могат да пътуват до регионалния град, да имат опция да си извадят документи на място.

Тестовете са обезпечени със съдействието на частна лицензирана лаборатория. Хората ще заплащат 10 лева за слагане и 2 лева за биологичен материал, както и е в центровете в огромните градове, обясниха от сдружението. " Търсим непрестанно решения на настоящи проблеми и проблеми, касаещи жителите на общината и гостите на Чепеларе. Решението за пункта за тестването е взето след анкета измежду чепеларци ", обявиха от Управителния съвет на Сдружението.

В Чепеларе няма здравна институция, с която Министерство на здравеопазването да е сключило контракт за даване и осъществяване на бързи антигенни проби. Така искащите да се тестват, както и от други региони на региона, са принудени да пътуват особено до регионалния град.

В уеб страницата на Министерството на здравеопазването бе оповестен лист на 162 лечебни заведения с лаборатории и независими медикодиагностични лаборатории на територията на страната, с които е подписан контракт за даване и осъществяване на бързи антигенни проби. В Смолянска област здравното ведомство е сключило контракти със 7 лечебни заведения и лаборатории. Това са лечебните заведения в Мадан, Девин и Златоград, ДКЦ Смолян, СМДЛ „ Рамус “ в Смолян, СМДЛ „ Рудозем “ в Рудозем и СМДЛ „ Медицел “, Смолян.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР