Сдружение за онкоболни и приятели, гр. Пазарджик за поредна година

...
Сдружение за онкоболни и приятели, гр. Пазарджик за поредна година
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в онкоцентъра в Пазарджик

„ Сдружение за онкоболни и другари ”, гр. Пазарджик за поредна година инициира Ден на отворени порти на 15.02.2019 година, оповестяват от организацията.

Събитието се организира един път в годината във връзка Световния ден на онкоболните хора – 4-ти февруари и Световния ден на онкоболните деца – 15-ти февруари.

Входът е свободен за всички, които имат нужда и желаят да получат информация за подобен тип услуги, които се дават в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на лица с онкологични болести от експертите. Ще имат опция да получат способени отговори и осведомителни брошури.

По мотив самодейността Д-р Благова (рентгенолог) ще прегледа всички искащи за обзор на млечна и щитовидна жлеза с ехографа и ще коментира методите на предварителна защита и нуждата от нея съгласно положението и възрастта им на 15.02.2019 година от 13:30 ч. в ЦСРИ на лица с онкологични болести в Пазарджик на ул. „ Александър Стамболийски ” № 16.

Таксата за профилактичния обзор е непроменена – 10,00 лева Записването на искащите става в центъра или на тел.: 0888/380-308, 034/986-232 сред 08:00 и 15:30 ч.

Целта ни е да подсетим всеки, който не е направил своя профилактичен обзор да не чака на следващия ден, а да го направи в този момент и целогодишно да мисли за здравето си, споделя председателката на сдружението Мария Чергарова.

По време на 17-тата акция за битка с рака от октомври до декември 2018 година с преносимия ехограф и видеопринтер бяха прегледани общо 996 дами и мъже в Пазарджик и Областта за рак на млечна и щитовидна жлеза. Проследяват се 72 случая с открита патология, от които – 46 на щитовидна жлеза, 22 на млечна жлеза, 4 дами със подозрение за открит рак на гърдата по време на акцията ни.

Целта на акцията е да стигне до най–малките и отдалечени кътчета на Пазарджишка област, да се организират прегледи и в труднодостъпни региони, и на хора в неравностойно състояние.

Прегледите с преносимия ехограф и видеопринтер не престават. На 19.02.19 година ехографът ще бъде разполагаем на жителите на с. Тополи дол и по-късно в с. Росен по покана на кметовете. На 20.02.19 година по покана на кмета на с. Овчеполци ще бъдат извършени профилактични прегледи на искащите там.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР