Сдружение „Благотворни приятели“ е осъществило поредната си благотворителна инициатива, съобщава

...
Сдружение „Благотворни приятели“ е осъществило поредната си благотворителна инициатива, съобщава
Коментари Харесай

Подадена ръка: 13 г. сдружение ще се грижи за малкия Ники, чиято майка умря пред Спешното

Сдружение „ Благотворни другари “ е осъществило следващата си благотворителна самодейност, оповестява организация BulNews.

Организацията, в която членуват почтени мъже от Враца, Монтана, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, е взела решение да учреди стипендия в интерес на 5-годишния Николай, който видя гибелта на майка си пред Спешното във Враца. От този месец той ще получава месечно по 200 лева и тя ще бъде изплащана до момента в който навърши 18 години.

В петък представителят на „ Благотворни другари “ Мартин Харизанов е бил поканен от бабата и лелята на малчугана на посетители в жилището им в ж.к. „ Дъбника “ във Враца. По време на диалога, траял близо час и половина, околните на детето са били известени за учредяването на стипендията и методите на изплащането й. По време на срещата станало ясно, че за стаята на дребния Ники са нужни климатик и тв приемник.

Още същия ден сдружението закупило и дарило нов климатик и смарт тв приемник, тъй че повече да не му липсва нищо. В момента се обсъждало един път годишно „ Благотворни другари “ да обезпечава отмора на море или планина за фамилията.

В петък детето получило и доста лакомства и конструктор LEGO, които му доставили същинска наслада. С него всеки ден работи психолог и на този стадий малчуганът към момента не осъзнава какво се е случило с майка му.

От „ Благотворни другари “ са уверили, че бабата и дядото, които ще се грижат за Николай, могат да разчитат за сдружението за всякаква помощ, която им е нужна.

Семейството изказало своите откровени благодарности на организацията за бързата и навременна помощ, която да помогне на внучето им да пораства в естествена среда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР