Сдружение Асоциация Докосни дъгата – град Плевен стартира реализацията на

...
Сдружение Асоциация Докосни дъгата – град Плевен стартира реализацията на
Коментари Харесай

Стартира реализацията на проект Младите хора – Бъдещето на област Плевен – граждански активни

Сдружение " Асоциация Докосни дъгата " – град Плевен започва реализацията на план " Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданскиактивни " с контракт, който се извършва по Национална стратегия за юношески действия по чл.10а от Закона за хазарта 2023-2025 година, Ключова област: " Младежки действия и младежка работа ".

Проектът, който се реализира с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта, ще се осъществя в границите на 6 месеца и ще обхване 290 младежи на възраст 15-29 година с друг обществен статус, в това число младежи, които не учат, не работят и не се образоват, младежи с увреждания, младежи със специфични просветителни потребности и младежи от малцинствата.

Дейностите по плана ще се извършват на територията на област Плевен – град Никопол и град Плевен. Основен фокус на плана е да се разчупи демонстрираното пасивно държание и занижена обществена просвета на младежите посредством усилване на обществено отговорно държание при младежите от целевата група и създаване на трайни умения за справяне с експанзията.

Основните цели на плана са ориентирани към поощряване на отговорно държание измежду младежите и понижаване на експанзията, както и към създаване на обществено отговорно държание измежду младежите, развиване на самочувствие, самонадеяност, работа в екип и други умения за справяне с компликации.

Специфични цели на плана са повишението на информираността на младежите, за предварителна защита на агресията; създаване на трайни умения за справяне с рискови обстановки посредством поощряване присъединяване младежите в спортни прояви; ориентиране на младежите към новаторски форми на ангажираност, усилване на лидерски качества, насърчаване на така наречен " меки умения ".

Чрез осъществяване на плануваните действия ще се обезпечи опция за образуване на умения у младежите сами да си възнамеряват и дефинират задачите на личния си живот. Участниците в плановите действия ще са насърчавани към демонстрация на отговорно държание и обезпечаване на благоприятни условия за присъединяване в публичния живот и изложение на дейна цивилен позиция.

Сред плануваните действия по плана са: образуване на конгрес за младежи " Младежкият глас на Плевен ", в който са планувани осъществяване на три панела – " Лидерство ", " Дебат – Спорт или Не ", " Младежко предприемачество – Мисли градивно и се развивай. Не бъди нападателен, бъди модернист " ; образуване и осъществяване на практическа креативна самодейност – " Презентирай себе си! ", включваща снимане на видео уроци на тематика " Изрази себе си с думи, не с удар " ; образуване и осъществяване на младежка самодейност " Спорт и изкуство ", разграничена в две елементи – конкурс за рисунка " Не на експанзията в мен “ и отборни игри " Влез в обувките на другия " ; осъществяване на обществена акция Спортна Бурлеска / флашмоб " Младежкият глас на Плевен ".

Очакваните резултати са свързани с реализиране на характерните цели на Национална стратегия за юношески действия по чл.10а от Закона за
хазарта 2023-2025г, Ключова област: " Младежки действия и младежка работа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР