Сделките с жилищни имоти в Гърция намаляха през първите девет

...
Сделките с жилищни имоти в Гърция намаляха през първите девет
Коментари Харесай

Купувачи се отказват от имот в Гърция

Сделките с жилищни парцели в Гърция понижиха през първите девет месеца на тази година заради предходни огромни скокове в цените на предложение и продажба, написа Катимерини.
 
Според разбор на данните, събрани от Регистъра на покупко-продажбите с недвижими парцели, редактиран от Topo GES (Re/MAX Estate), компания за парцели, в множеството региони, които претърпяха доста нарастване на цените, покупко-продажбите са намалели внезапно в съпоставяне със съответния интервал на предходната година.
 
По-специално в Атина и Западна Атика броят на покупко-продажбите за продажба се е нараснал с към 1-2% спрямо предходната година, до момента в който в южните покрайнини на Атина има спад от към 15%, а в северните покрайнини понижението е с 30% спрямо предходната година.

Сделките в източна Атика също означават спад от 34%, до момента в който в Пирея спадът доближава 33%, а в предградията на Пирея - 25%.

Търсят парцели с ипотека в Гърция

От друга страна, в райони като Сароническите острови продажбите са се нараснали с 10%, защото задграничните вложители са главните, които търсят парцели. В Атина, където също има капиталов интерес от чужденци, междинната стойност на договорка с парцели е била 1317 евро на квадратен метър, което е с 12% повече от първите девет месеца на предходната година.
 istock istock
Подобни образци могат да бъдат открити в Мосхато (21% нарастване на продажбите и 11% понижение на цените) и Неа Смирни  - 10% нарастване на продажбите и 15% понижение на продажните цени до 1057 евро на кв.м.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР