Сделката за покупката на Телеком Албания от най-големия акционер в

...
Сделката за покупката на Телеком Албания от най-големия акционер в
Коментари Харесай

Спас Русев и Елвин Гури вече са собственици на "Телеком Албания"

Сделката за покупката на " Телеком Албания " от най-големия акционер в БТК Спас Русев и бизнесмена Елвин Гури е финализирана с заплащане на контрактуваната цена от 50 млн. евро, заяви " Капитал " като се базира на известие до вложителите на досегашния притежател на оператора - гръцката OTE Group, която е следена от немската Deutsche Telekom.

Тя е осъществена посредством особено основаното сдружението " Албания телеком инвест ", в което собствеността се поделя сред Русев и Гури в съответствие 65% към 35%. Финансирането е през албанския клон на Първа капиталова банка (ПИБ). Сделката към този момент получи утвърждението на локалните регулаторни органи.

Процедурата за продажба на втория по величина мобилен оператор в Албания, който обслужва 1.8 млн. клиента, продължи близо година, а тандемът Русев - Гури беше предпочетен в конкуренцията на още три претендента - турският Eagle Mobile, който държи и третият по величина оператор в Албания Albtelecom, гръцки консорциум и държавния Telekom Serbiа.
" Капитал " разяснява, че предлагането на Русев - Гури е било предпочетено от Deutsche Telecom евентуално и поради предстояща опция за последващи покупко-продажби: немският оператор търси излаз от пазарите в Румъния и Македония, а Русев към този момент намерено е заявявал интерес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР