Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството на Румен Радев

...
Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството на Румен Радев
Коментари Харесай

Депутатите се обединиха за купуването на още осем самолета F-16

Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството на Румен Радев утвърди покупката на още осем самолета F-16Бюджет и финансиСлужебният кабинет утвърди покупка на още осем F-16 от Съединени американски щати
Депутатите утвърдиха на първо четене в комисия предлагането на служебния кабинет да бъдат закупени нови осем изтребителя F-16 от Съединени американски щати. Единствено депутатите на „ Възраждане “ гласоподаваха „ срещу “, а единственият народен представител от Българска социалистическа партия се въздържа. Предложението бе подкрепено от всички останали парламентарни групи, в това число и от „ Продължаваме промяната “, които упорстваха в продължение на месеци, че нови самолети следва да се купуват единствено откакто получим първата партида от осем машини.

Според офертата на Съединени американски щати проектът за новата покупка планува разсрочено заплащане в границите на 10 години. По думите на министъра схемата е съобразена със положението на стопанската система на страната и е направена „ щадящо “, с цел да не натоварва бюджета.

Цената на осемте изтребителя е 1 296 412 185 $ без Данък добавена стойност. Очакванията са, че тези самолети ще дойдат в България през 2027 година

Първите осем изтребителя F-16, които са платени, сега са в развой на произвеждане в Съединени американски щати. Очакванията са те да бъдат доставени през 2025 година, а доставката им се забави поради пандемията.

По време на съвещанието в комисия от „ Продължаваме промяната “ поискаха да бъде записано, че заплащанията не би трябвало да не престават, в случай че има още закъснение, както по време на осъществяването на първия стадий от плана.

България би трябвало да даде отговор на офертата на Съединени американски щати доникъде на декември.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР