Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиДепутатите се обединиха за

...
Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиДепутатите се обединиха за
Коментари Харесай

Депутатите одобриха закупуването на още осем изтребителя F-16

Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиДепутатите се сплотиха за пазаруването на още осем самолета F-16Бюджет и финансиПравителството на Румен Радев утвърди покупката на още осем самолета F-16
Депутатите утвърдиха с огромно болшинство закупуването на още осем бойни самолета от Съединени американски щати от вида F-16 Block 70 в допълнение на към този момент поръчаните осем през 2019 година В изгода на капиталовия разход гласоподаваха всички парламентарно показани партии като се изключи „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. От „ Продължаваме промяната “ обаче не бяха единомислещи във вота.

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев месеци наред настояваше да се изчака с този разход, до момента в който не бъдат доставени в началото поръчаните осем бойни машини. В последна сметка 11 от депутатите на някогашната ръководеща партия гласоподаваха „ въздържал се “, а един – даже „ срещу “.

От „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия се аргументираха за гласуването си със закъснението на първите осем поръчани изтребителя.

Решението беше импортирано от служебното държавно управление на президента Румен Радев, който ревниво пази договорката с аргумента, че е сложено на карта оцеляването на българската военна авиация. Именно това бе и един от първите законодателни документа, които кабинетът внесе в новосформираното Народно заседание.

Цената на осемте самолета е на обща стойност 1 320 769 818 $ и ще се изплаща разсрочено в продължение на идващите 10 години. В нея влизат както изтребителите, по този начин и муниции, наземно съоръжение и образование на персонален състав, авиационни управляеми ракети и тактическа радиосистема. България има период за отговор на офертата от страна на Съединени американски щати до 15 декември.

Цената на новата партида самолети е близка до тази на първите.

Очаква се машините да дойдат у нас през 2029 година
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР