Сделката за 31 милиона долара за продажба на дома на

...
Сделката за 31 милиона долара за продажба на дома на
Коментари Харесай

Милиардер успя да продаде къщата си 3 пъти по-скъпо

Сделката за 31 милиона $ за продажба на дома на милиардера Марк Зукърбърг и брачната половинка му Присила Чан е най-скъпата на жилищния пазар в Сан Франциско от началото на годината до момента. Двойката купи парцела през 2012 година за съвсем 10 млн. USD, оповестява изданието Mansion Global.

Построен през 1928 година, домът от 7386 квадратни фута разполага с 4 спални и 4 бани. Намира се на ъгъла на Мишън и Долорес Хайтс в Сан Франциско. Сделката е осъществена посредством основаната в Калифорния SFRP. Имотът е реновиран, като към съществуващата разгъната застроена повърхност са прибавени още 1800 квадратни фута.

Името на купувача на къщата на Зукърбърг в Сан Франциско не се прецизира, само че съгласно портала Time to Times новият притежател сега живее в Делауеър.

Според Mansion Global, Зукърбърг и Чан са купили към 600 акра земя на хавайския остров Кауаи през март предходната година за 53 млн. USD. Към момента двамата имат над 1300 акра на острова. Известно е също, че по-рано, през май 2021 година, двойката планираше да продаде къщата си в Силициевата котловина за 5,3 млн. USD. Въпреки това, няколко седмици откакто парцелът на основателя на Фейсбук беше разгласен за продажба, цената му падна до малко под 5 млн. USD. Къщата беше изтеглена от пазара при започване на юли тази година и сега се отдава чартърен за 11 000 USD на месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР