Сделката със стартъпа Nodi.ai е стратегическа инвестиция за американския чипмейкърСделка

...
Сделката със стартъпа Nodi.ai е стратегическа инвестиция за американския чипмейкърСделка
Коментари Харесай

AMD придобива разработчик на изкуствен интелект

Сделката със стартъпа Nodi.ai е стратегическа инвестиция за американския чипмейкър

Сделка на AMD уголемява опциите на компанията в областта на AI 
(снимка: AMD)

AMD реализира съглашение за придобиване на Nod.ai – разработчик на програмен продукт с изкуствен интелект за потребностите на хиперскейлъри, корпорации и стартъпи. Стойността на договорката не се оповестява.

Придобиването ще помогне на AMD да разшири своя потенциал за разработка на AI програмен продукт с отворен код. Това е стратегическа инвестиция, с която американският чипмейкър ще усили предлагането на висококонкурентни и усъвършенствани AI решения на разнообразни категории клиенти, с цел да си обезпечи дълготраен растеж на бизнеса.

Nod.ai създава усъвършенствани решения с изкуствен интелект за водещи хиперскейлъри, корпорации и започващи компании. Възможностите за автоматизация на софтуера SHARK редуцират ръчната оптимизация и времето, належащо за внедряване на високопроизводителни AI модели.
още по темата
Решенията на компанията към този момент се употребяват в необятно портфолио от центрове за данни, крайни и потребителски платформи, захранвани от AMD CDNA, XDNA, RDNA и Zen архитектури.

Със съглашението за придобиване, в AMD ще се влее екип от специалисти, известни със своя значителен принос в развиването на AI софтуера с отворен код, както и със своя опит в AI оптимизациите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР