Сделка с грипените няма. Правителството все още не е започнало

...
Сделка с грипените няма. Правителството все още не е започнало
Коментари Харесай

Бившият служебен министър на отбраната обясни предопределен ли е изборът на нов изтребител

Сделка с грипените няма. Правителството към момента не е почнало договаряния с трите евентуални компании, които оферират да ни дават аероплан. Това съобщи съветникът на президента Румен Радев по защита ген. Стефан Янев. „ Решението на служебното държавно управление не предопределя с кого да стартират договарянията. То просто валидира военната експертиза и дава цялостна опция на настоящето държавно управление с кого да преговаря”, добави той пред Българска национална телевизия.

„ Военно-техническата експертиза е направена от предходното държавно управление, а класирането – от комисията, която работи в границите на служебното правителство”, посочи ген. Янев.

„ Няма опция за манипулиране на данните на другите страни и фаворизиране на един от тях”, безапелационен бе той

„ Самолетът е геополитика и в тази връзка военно-техническата експертиза не дефинира политическите диалози, които ще се проведат след нея”, сподели още някогашният длъжностен министър на защитата.

„ Няколко дни след решението на служебното държавно управление президентът сподели няколко думи, само че не мисля, че е споменавал вид аероплан. Той е защитавал единствено военната експертиза. Военната експертиза споделя: това е по нашите критерии, заложени от Народното събрание и ние сме създали този избори. Всички подмятания за лобизъм са несъстоятелни.”, сподели той в отговор на въпрос повлиял ли е по някакъв метод президентът на избора на служебния кабинет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР