Счупени съоражения на площадки във Видин застрашават здравето на децата,

...
Счупени съоражения на площадки във Видин застрашават здравето на децата,
Коментари Харесай

Опасност! Площадки застрашават здравето на децата във Видин, кметът пасува /снимки/

Счупени съоражения на площадки във Видин заплашват здравето на децата, а кметът Цветан Ценков нехае, сигнализира възмутена майка от града.
Едната от тях е в кв. "Химик " до високите блокове, а другата - преди състезателен комплекс "Колодрума ". Жена от крайдунавския град е снимала безобразното положение, в което се намират площадките и е разгласила фотоси във фейсбук, с цел да видят повече хора къде се постанова да играят децата.
На фрагментите ясно се виждат потрошените дървени и железни уреди, които са рискови за хлапетата, защото при счупването са останали остри елементи, а ударът в тях може да е съдбовен за малчуганите.
Освен това обозначените за игри места не са почистени и там се намират всевъзможни "находки " - железни кенчета, капачки и други.
Така родителите във Видин нямат огромен избор, единствено няколко неуместни "решения " - да заведат децата си на застрашаващите здравето им площадки или да умуват къде да отидат с тях, с цел да се разнообразят.
Жители на града споделят, че постоянно младежи от ромски генезис чупят съораженията, само че това не значи, че те би трябвало да бъдат оставени по този начин.
Това е следващият сигнал за негодни за приложимост площадки в регионалния център. Родителите не стопират да се надяват кметът Цветан Ценков да вземе отношение и те да бъдат ремонтирани, с цел да порастват видинските деца в естествени за 21 век условия и безвредна среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР