Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща Nexo, изисква публично извинение

...
Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща Nexo, изисква публично извинение
Коментари Харесай

Адвокатите на Nexo плашат със съд лидера на ДПС Мустафа Карадайъ

Schulte Roth & Zabel LLP, представляваща Nexo, изисква обществено опрощение в най-кратък период за погрешните изказвания по адрес на компанията, направени на 13 януари 2023 година. Ще бъде предявен следващ иск за нанесени вреди и клюка при несъблюдение, излиза наяве от позицията.

Карадайъ твърди, че като част от споразуменията на Nexo с всички всички щатски и федерални регулаторни органи " към този момент е признал виновността си с настоящите следствия и е платил десетки милиони санкции " и дефинира чиновниците на компанията като " потвърдени отговорни ", което е изрично погрешно и демонстрира смущаващо недоумение на фундаментални правни положения.

Според адвокатската фирма, не са на разположение каквито и да било наказателни следствия и производства против Nexo в Съединени американски щати и се отбелязва, че съглашението с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати ( " SEC " ) не включва никакви констатации или изказвания, че Nexo е взел участие в машинация или подвеждащи бизнес практики или че клиенти на компанията са били ощетени или подведени по отношение на финансово положение.

Административната процедура на територията на Съединени американски щати не е изолиран случай за Nexo, а важи за цялата крипто промишленост на фона на динамичния регулаторен пейзаж в страната, при който всички компании са наранени, се прецизира в позицията. Единствено Nexo и Kraken, една от най-старите платформи за продан на цифрови активи, са осъществили съглашения с Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати ( " SEC " ), съгласно новите условия на регулатора, като споразуменията са на правилото " no-admit-no-deny ", което значи, че въпросът за виновност не е поставян на дневен ред.

Това е в внезапно несъгласие многократните изказвания на Карадайъ. Schulte Roth & Zabel LLP изрично означават, че " няма никаква връзка сред каквото и да е регулаторно следствие на Съединени американски щати и неотдавнашната акция на българските управляващи против българското сдружение Ен Ди Ес ЕООД ", написа още News.bg.

От адвокатската фирма разясняват, че обвиняванията на българската прокуратура не наподобяват учредени на задълбочено следствие или нямат съображение. Те са наложени от български основен прокурор, против който американски конгресмен неотдавна прикани Министерството на финансите на Съединени американски щати да предприеме антикорупционен развой - и по-специално " дейностите на прокурора против банкови институции " - които съгласно конгресмена заплашват стабилността и сигурността на НАТО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР