Считам, че колегите ми си свършиха работата и стоя зад

...
Считам, че колегите ми си свършиха работата и стоя зад
Коментари Харесай

Цацаров за случая с Иванчева: Кой арест не е унизителен?

Считам, че сътрудниците ми си свършиха работата и заставам зад тях. Какво значи премината граница – в случай че е това, че обвинената трябваше да участва на обиска, то това е условие на закона. Дали правата на индивида са нарушени или не, дефинира законът. Арестът е позорен, спор няма, само че ще ми позволите да изтъквам проф. Никола Филчев (бел. ред. - някогашен основен прокурор) – няма арест, който да не е позорен . Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в коментар за ареста на кмета на регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

С думите си основният прокурор не се съгласи, че по закон в действителност би трябвало да има претършуване и изземване в наличието на поемни лица, конфискуваните доказателства да се слагат в пликове, да се изготви протокол и поемните лица да го подпишат, с което да удостоверят законността и достоверността на процедурата.

Раздор сред изпълнителната и правосъдната власт няма, откакто стана ясно, че позицията на външния министър Екатерина Нинова не е позиция на държавното управление, посочи Цацаров пред Нова телевизия, визирайки думите на Захариева, че " са преминати границите " при ареста на Иванчева. Работеща прокуратура, изключително за една дребна, само че изключително креслива част от политиците, е изключително неуместна , сподели още основният прокурор, без да прецизира кого тъкмо засяга. Припомняме, че най-вече рецензии за работата на прокуратурата идват от ДСБ и " Да, България ", които се сплотиха дружно със " Зелените "

Не бива да корим юристите на обвинената, че застъпват избрани тези, те осъществят функционалност по отбрана. Най-голямата лъжа е, че белязаните пари са върнати , изясни Цацаров, който не разяснява за какво до Иванчева и Петрова не е позволен юрист при ареста, откакто според Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) това е наложително.

Поредният скандал в ДАИ

Друга знакова вест в региона на правораздаването беше акцията в дирекцията на ДАИ в Благоевград, където бяха арестувани 10 души. Не закъсняха и мненията.

В момента, в който чиновниците в Национална агенция за приходите започнаха да получават % от наложените санкции, корупцията там изчезва. Докато ДАИ не се трансформира в конструкция като Национална агенция за приходите, проблемите там ще продължат. Такова мнение изрази някогашният длъжностен министър на превоза Кристиян Кръстев, който обаче не разяснява дали при ситуацията с % от наложените санкции не поражда изкушението да се постановат от ден на ден санкции, даже без съображение.

Предлагахме всичко в ДАИ да стане с конкурс, да се изринат Авгиевите обори, сподели ръководителят на Националното съдружие на българските превозвачи Красимир Лалов, който беше безапелационен - не се сменят леглата в един бардак.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР