Scalefocus е най-голямата българска технологична компания, фокусирана върху доставката и

...
Scalefocus е най-голямата българска технологична компания, фокусирана върху доставката и
Коментари Харесай

Независимите служители дават най-доброто от себе си

Scalefocus е най-голямата българска софтуерна компания, фокусирана върху доставката и интеграцията на новаторски решения в областите Digital, Data и Cloud. За прехода към още по-модерно ръководство и прогресивно развиване описват HR шефът на компанията Зорница Янкова и основният механически шеф Красимир Костадинов

 

Да сме още по-близо до хората в компанията е водещата ни цел

Зорница Янкова, HR шеф на Scalefocus

 

- Кои са целите на Scalefocus във връзка с чиновниците?

- Професионално развиване, еластичност, поддръжка от организацията и директния управител, неповторимо прекарване за чиновниците. Преди няколко месеца въведохме гъвкава политика за спомагателните придобивки, при която всеки чиновник самичък избира пакета от услуги, които желае да употребява, като непрестанно може да ги трансформира. В края на предишното лято стартирахме плана „ Работа от всяко място “, който в този момент е във втора фаза с фокус върху развиването и ангажираността на хората ни в цифрова среда. Ако преди пандемията наблюдавахме трендове за вложения в офиси и обезпечаване на улеснения, в този момент напъните ни са ориентирани към даване на благоприятни условия за самостоятелен избор и work-life balance. Последната година беше сложна за всички и това, естествено, ускори грижата за благосъстоянието на хората и психологичното им здраве, които остават наш приоритет.

- Какви са най-големите HR провокации и по какъв начин екипът ви спомага за положителните връзки сред чиновници и шеф?

- Най-същественото предизвикателство е постигането на ангажираност и чувство за принадлежност към организацията, на постоянни и ефикасни взаимоотношения в екипите. Повече от всеки път нашата най-голяма роля е да сме покрай чиновниците, да познаваме детайлите и динамичността, да разбираме провокациите и паниките им. HR екипът ни приспособи всички вътрешни начинания напълно онлайн, стремейки се да поддържа високо равнище на ангажираност. За това извънредно значими са непрекъснатият разговор, вътрешната връзка, бързата реакция и чувството за „ пулса “ на организацията, което реализираме с регулярни, от време на време неофициални изследвания и анкети.

- Какво потомство чиновници образува Covid-19?

- Хората все по този начин имат потребност от идея, от смисъл и аргументи да останат с нас. Продължават да търсят възприятието за общественост, доверие и споделени полезности. Нашите чиновници в този момент имат доста повече автономия и самостоятелност. Те правят оценка сериозните позитиви от гъвкавостта на графика и опцията да работят от всяко място, които им оказват помощ да оползотворяват по-добре персоналното си време, до момента в който дават най-хубавото от себе си в работата. От това по какъв начин управляваме тези настройки ще зависи триумфът ни като водачи и организации. Ситуацията дава голям късмет да променим метода, по който работим и живеем. Имаме късмет да вземем максимума от нея и да променим напълно бизнес средата.

/////////////////////////////////

 

Всеки може да иновира в работата си

Красимир Костадинов, основен механически шеф в Scalefocus
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР