Вчера проведохме среща с извънредния и пълномощен посланик на Китай,

...
Вчера проведохме среща с извънредния и пълномощен посланик на Китай,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Китай

" Вчера организирахме среща с изключителния и пълномощен дипломат на Китай, Н.ПР. госпожа Дай Цинли. Разговорът се състоя в централата на " Възраждане " в София. От наша страна дружно с мен бяха Цончо Ганев, зам.-председател на " Възраждане " и Народното събрание, Станислав Стоянов, лидер на листата ни за евродепутати, и Петър Волгин, втори в листата ни за евродепутати. Г-жа Дай беше съпроводена от госпожа Уан Мин, досегашна краткотрайно ръководеща посолството на КНР в София.

В диалозите ние за следващ път наблегнахме на изключителната изгода, която нашата страна би имала от дейното си включване в най-големия международен стопански, инфраструктурен и капиталов план " Един пояс, веднъж ", основан по самодейност на Китай. За нас китайският стопански модел демонстрира големи прерогативи пред другите модели и считаме, че взаимноизгодното всестранно съдействие с КНР съставлява сериозна опция пред настоящия колониален модел на източване на българската стопанска система от страна на нашите така наречен сътрудници и " съдружници ".

Чест за нас съставлява и фактът, че новината за нашата среща е отразена в формалния информационен канал на Китай. " Възраждане " ще възвърне престижа на нашата страна в чужбина и ще работи неуморно за реализиране на крайната ни цел - България да бъде още веднъж свободна и самостоятелна страна! ", разяснява Костадинов пред публицисти след срещата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР