Сборникът Митология на прехода на най-превеждания български писател Алек Попов

...
Сборникът Митология на прехода на най-превеждания български писател Алек Попов
Коментари Харесай

Алек Попов: През 90-те хората не се страхуваха да бъдат свободни

Сборникът " Митология на прехода " на най-превеждания български публицист Алек Попов излезе с още два описа, които досега не са били включени в него, и с нова сигнална корица, която е " доста добра образна метафора " на времето, за което се споделя, по думите на писателя. Тези два нови момента ни предизвикаха да се срещнем с него и да си поговорим още веднъж за 90-те - знаков интервал за българското общество и тематика, която не стопира да вълнува.

" Сборникът не е документален роман, а е по-скоро рефлексия на епохата, хроника на въображението. Най-харектерното за тази ера е, че тя стартира с една огромно отпушване, с един ентусиазъм към независимост, доста неща се случиха тогава. Това беше епохата на огромните опити в изкуството , в литературата в частност. Беше просто времето на опитите. Хората не се опасяваха да опитват. В съпоставяне със в този момент през 90-те хората не се опасяваха да бъдат свободни ", отбелязва Алек Попов.

Откъс от диалога чуйте тук:

" Този откъслек от време - със свободата, упованията, очакванията илюзиите - сякаш към този момент е по-скоро в предишното. Това е времето, чиито резултати жънем в този момент . В този смисъл то продължава да оказва въздействие върху метода ни на живот, метода ни на мислене, логиката на психиката ни сега. Така че това е едно живо време ".

Снимка: Личен списък

Целия диалог с Алек Попов и повече за него самия можете да научите в Ladyzone.bg
Алек Попов: Интересните времена раждат забавни истории, които се четат в по-спокойни времена Така се пробвах да провеждам живота си, че да мога да пиша и да мога да споделя нещата, които желая, споделя писателят, с който си приказваме за сборника "Митология на прехода " и дивите времена на 90-те
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР