Сблъсквали ли сте се с проблем със сухи очи? Болестта

...
Сблъсквали ли сте се с проблем със сухи очи? Болестта
Коментари Харесай

6 домашни средства за облекчаване на сухи очи

Сблъсквали ли сте се с проблем със сухи очи? Болестта на сухото око поражда, когато липсва количество или качество на сълзите. Справянето с дискомфорта от сухота в очите може да бъде ежедневна борба и положението може да повлияе на зрението ви. Има голям брой евентуални аргументи за сухота в очите, от алергии до медицински положения до потребление на компютър. Познаването на повода може да бъде потребно, изключително в случай че е лечимо положение или отстраним фактор на околната среда.

Въпреки това, в случай че не сте занаятчия детектив, от време на време съсредоточаването върху преодоляването на признаците може да бъде разликата сред още един непоносим ден или ден без сухи очи. И по този начин, ето 6 домашни средства за облекчение на сухота в очите.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

6 домашни средства за облекчение на сухи очи

1. Капки за очи

 сухи очи 6 домашни средства за облекчение на сухи очи фотография: pinterest

Ако не произвеждате задоволително сълзи, можете да опитате изкуствени сълзи. Капките за очи без рецепта могат да поддържат слъзния ви филм, с цел да предпазят повърхността на окото ви.

Много капки за очи съдържат консерванти, които стопират образуването на нездравословни бактерии след отваряне на продукта. За страдание, въпреки и рядко, някои очи могат да реагират на консервантите, което води до инфектиране и сухота в очите. Ако наподобява, че вашите капки за очи предизвикват сухота в очите или усилват признаците, говорете с вашия оптометрист за капки за очи без консерванти. С верните капки ще се справите бързо с вашите сухи очи.

2.Топъл компрес

Използването на топъл компрес може да помогне за лекуване на признаци на доста очни болести. Например топлината може да успокои раздразнението или възпалението, породено от сухота в очите. Освен това може също по този начин да подтиква мейбомиевата жлеза да създава повече сълзи.

Това също е късмет да пандизите очите си и да им позволите малко отмора и да се справите бързо с казуса сухи очи.

3.Масаж

 сухи очи 6 домашни средства за облекчение на сухи очи фотография: pinterest

Има доста изгоди от нежния масаж на очите. Малко галене и внимание могат да оказват помощ за облекчение на напрежението, възстановяване на притока на кръв и разпределяне на мускулите. Въпреки че не докосвате непосредствено окото си, докосването на областите към окото ви може да повлияе на чувството в очите и евентуално да насърчи производството на сълзи.

Както и да решите да масажирате региона към очите, това в никакъв случай не би трябвало да е мъчително. Ако нямате опит в техниките за масаж или акупунктура, най-добре е първо да се консултирате с експерт. Масажът ще ви помогне да се справите с вашите сухи очи.

4.Чисти очи

 сухи очи 6 домашни средства за облекчение на сухи очи фотография: pinterest

Поддържането на клепачите, миглите и региона на очите чисти е от значително значение за отбрана на здравето на очите ви. Може да предотврати натрупването на бактерии, които могат да причинят очни болести или развиване на очни болести, като блефарит.

Блефаритът е инфектиране на клепачите, породено от запушени мастни жлези, ситуирани зад миглите. Въпреки че блефаритът е предотвратим, положението е необратимо. Може да аргументи раздразнение на очите,сухи очи, зачервяване, сухота или парене.

Почистването на очите ви е от значително значение, с цел да поддържате мастните си жлези незапушени и да произвеждате задоволително сълзи. Ако подозирате, че имате блефарит, би трябвало да посетите вашия оптометрист, с цел да обсъдите опциите за лекуване.

5.Омега-3 мастни киселини

Можете да намалите риска от сухи очи със 17%, в случай че добавите рибено масло към вашата диета. В допълнение, постоянно срещани в рибеното масло, могат да оказват помощ за здравето на очите ви, като успокояват признаците и усъвършенстват качеството на сълзите.

Въпреки че яденето на риба е вид за естествена доза омега-3 мастни киселини, можете да приемате и добавки.

6.Овлажнител

 сухи очи 6 домашни средства за облекчение на сухи очи фотография: pinterest

Ако стаята е суха, това може да засегне очите ви. Овлажнителят прибавя влага във въздуха и може да облекчи признаците, породени от сухота.

Овлажнителите могат също да подобрят други здравословни проблеми, свързани с казуса сухи очи.

Суха кожа

Суха кашлица

Дразнене на носа

Сухота в гърлото

Главоболие

Запушване на синусите

Ако изпитвате други признаци на сухота, овлажнителят може да бъде потребна алтернатива, когато се употребява вярно.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР