Сблъсъци започнаха днес в Триполи, след като либийското правителство, назначено

...
Сблъсъци започнаха днес в Триполи, след като либийското правителство, назначено
Коментари Харесай

Либия: Силите на маршал Хафтар влязоха в Триполи, в столицата започнаха сблъсъци

Сблъсъци започнаха през днешния ден в Триполи, откакто либийското държавно управление, назначено от Народното събрание и подкрепено от маршал Халифа Хафтар, разгласи влизането на въоръжените си сили в столицата, където е основан съперническият кабинет, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Пресслужбата на подкрепеното от маршал Хафтар държавно управление разгласи в официално съобщение „ идването на премиера Фатхи Башага, съпроводен от министри, в столицата Триполи, с цел да стартират работа “.

Правителството, заседаващо в Триполи, към този момент не е реагирало на това известие.

Малко след влизането на държавното управление на Башага, в Триполи избухнаха конфликти сред въоръжени групи, свидетелства от мястото публицист от Агенция Франс Прес.

През февруари Народното събрание, заседаващ в Източна Либия, назначи Башага, някогашен вътрешен министър, за министър председател. Досега обаче той не успяваше да в профил изпълнителната власт в Триполи отпред с предприемача Абдел Хамид Дбейба, който нееднократно съобщи, че би отстъпил властта единствено на определено държавно управление.

Кабинетът на Дбейба се появи през 2020 година в резултат на политически развой под егидата на Организация на обединените нации. Основната му задача бе да провежда парламентарни и президентски избори, планувани в началото за предишния декември, само че отсрочени за неопределен срок.

Според политическите му съперници това отсрочване е прекратило неговия мандат.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР