Сблъсъци избухнаха в столицата на Либия във вторник, когато назначеният

...
Сблъсъци избухнаха в столицата на Либия във вторник, когато назначеният
Коментари Харесай

Масови сблъсъци избухнаха в Триполи, при пристигането на премиера Фати Башага

Сблъсъци избухнаха в столицата на Либия във вторник, когато назначеният от Народното събрание министър-председател Фати Башага дойде, с цел да се опита да поеме контрола върху държавното управление от съперническа администрация, която отхвърли да отстъпи властта, осведоми Агенция Ройтерс.

Усилията на Башага да прекъсне двумесечната невъзможност сред съперничещите си администрации рискува да потопи Либия назад в продължителни борби след две години относителен мир или да я върне към териториално разделяне.

Безизходното състояние към този момент докара до частична обсада на петролните уреди в Либия , съкращавайки на половина главния й източник на задгранични доходи. Дипломацията за разрешаване на рецесията или слагане на почвата за нови избори напредва постепенно.

Звукът от тежки оръжия и автоматизирана пукотевица се разнесе в столицата във вторник сутринта, защото учебните заведения бяха анулирани и нормално тежкият трафик в час пик беше слаб.

Въпреки това, в централните региони, надалеч от конфликтите в североизточната част на Триполи, имаше малко доказателства за военна активност, като държавното управление на противника на Башага Абдулхамид ал-Дбейба към момента контролираше.

Башага влезе в Триполи за една нощ, съпроводен от съюзнически бойци с вярата да поеме ръководството, само че бързо беше посрещнат от опозиция от силите, свързани с Дбайба , който беше назначен посредством развой, подкрепян от Организация на обединените нации предходната година.
 Либийският парламент утвърди ново държавно управление
Либийският парламент утвърди ново държавно управление

Легитимността му обаче е спорна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР