Сблъсъци избухнаха в Атина по време на в Гърция, свикана

...
Сблъсъци избухнаха в Атина по време на в Гърция, свикана
Коментари Харесай

Сблъсъци избухнаха по време на стачките в Гърция заради железопътната катастрофа

Сблъсъци избухнаха в Атина по време на в Гърция, свикана в отговор на в Темпе, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Мирните демонстрации бяха прекратени от протестиращи, които хвърлиха бензинови бомбички по полицейски кордон наоколо до Народното събрание. Полицията за битка с всеобщите вълнения отговори със сълзотворен газ и звукови гранати. Няма непосредствени известия за ранени или арести.

Стачката докара до прекъсване на полетите и обилни разстройства в бранша на услугите, като огромни митинги се организираха и в други градове в страната.

Сблъсъци сред младежи и полиция избухнаха и в южния пристанищен град Патра. Стачката остави фериботите, пътуващи до гръцките острови, закотвени на пристанищата, спря публичния превоз, остави държавните лечебни заведения да работят единствено с личен състав за незабавна помощ и докара до анулация на образователните занятия в държавните учебни заведения. Профсъюзите се сплотиха към сдруженията на железопътните служащи, които от началото на месеца, след челния конфликт на влакове в Северна Гърция на 28 февруари, при който починаха 57 души, а десетки бяха ранени.

" Това държавно управление имаше четири години, с цел да в профил проблемите с железопътната мрежа, само че вместо да поеме отговорността, упреква всички останали ", съобщи пред частната телевизия " Скай " Попи Цапаниду, представител на главната лява опозиционна партия СИРИЗА. Основните митинги се организираха в Солун - втория по величина град в Гърция, и в Атина. Към стачката се причислиха най-различни трудови асоциации и специалности - от юристи до снабдители. В столицата хиляди хора вървяха, скандирайки " това закононарушение няма да бъде забравено ". Магазините и банките спуснаха щорите си, когато протестиращите прекосяваха около тях. Те стопираха пред частен железопътен оператор до полицейския кордон наоколо до Народното събрание.

Правителството, което е изправено пред парламентарни избори преди лятото, съобщи, че железопътните услуги ще бъдат обновени на 22 март и ще бъдат възобновени последователно до 11 април, като ще бъде обезпечен спомагателен личен състав, който да следи за сигурността, и ще бъдат въведени наложителни правила за понижаване на скоростта в някои сектори от трасето. През последните седмици дясноцентристкото държавно управление на министър-председателя Кириакос Мицотакис понижи преднината си в изследванията на публичното мнение пред главния си противник СИРИЗА. Двете страни са в идеологически спор за това по какъв начин да реформират остарялата железопътна мрежа на Гърция. Мицотакис даде обещание по-ясни граници сред приватизираните и обществените държавни услуги, които ги управляват, като потърси помощ от специалисти на Европейския съюз при правенето на измененията.

Политическите му съперници настояват, че неприятната организация по преструктурирането и съкращението на организации под държавен надзор в последна сметка е заплашила сигурността на железопътния превоз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР