Сблъсъци избухнаха на няколко места в Париж днес между участници

...
Сблъсъци избухнаха на няколко места в Париж днес между участници
Коментари Харесай

Десетки арестувани при сблъсъци между полицията и участници в протеста на жълтите жилетки в Париж

Сблъсъци избухнаха на няколко места в Париж през днешния ден сред участници в митинга на "жълтите жилетки " и силите за сигурност, съобщи ДПА. Полицията употребява сълзотворен газ против стачкуващите.

Местни медии оповестяват за солидно полицейско наличие към централния бул. Шанз Елизе, където управляващите са забранили митингите. Около 1000 стачкуващи се събрали в северозападните столични квартали, където избухнали конфликтите. Друг митинг е почнал край остарялата постройка на борсата в градския център.

Според полицията и следствените органи 154 души са задържани, като 54 от тях остават в ареста за разпити по данни от 13 ч. локално време.

Това е първият опит за възобновяване на митингите на "жълтите жилетки " след летния ваканционен сезон във Франция.

Властите в южния град Тулуза не разрешиха плануван митинг на "жълтите жилетки ", като се позоваха на рисковия растеж на болни от COVID-19 в района и на невъзможността да се съблюдават ограничаващите ограничения за хигиена и физическо разграничаване по време на демонстрациите.

Движението на "жълтите жилетки " стартира като митинг в провинцията против плануваното в края на 2018 година нарастване на акцизите върху горивата, а по-късно включи и по-широки обществени претенции и апели за директна народна власт, отбелязва ДПА. През първите си месеци придвижването притегли хиляди протестиращи и постоянно се стигаше до яростни улични конфликти със силите на реда, само че през предходната година редиците на стачкуващите очевидно оредяха, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР