Сблъсъци избухнаха днес между израелски полицаи и палестински богомолци на

...
Сблъсъци избухнаха днес между израелски полицаи и палестински богомолци на
Коментари Харесай

Сблъсъци между израелски полицаи и палестинци избухнаха на Храмовия хълм в Ерусалим

Сблъсъци избухнаха през днешния ден сред израелски служители на реда и палестински богомолци на Храмовия рид в Ерусалим в първия ден на мюсюлманския празник Айд ал Адха (Курбан байрам), оповестява Франс прес.

След молитвата в джамията "Ал Акса " стотици палестинци започнаха да скандират на арабски: "Душата си, кръвта си, всичко ще пожертваме за теб, Ал Акса ". Последваха конфликти със силите на реда, които управляват достъпа до Храмовия рид.

Палестинският Червен полумесец заяви за 61 ранени, в това число за петнайсетина признати в болница. Полицията сподели, че са потърпевши четирима нейни чиновници. 100 са били ранените палестинци, оповестяват публични източници.

Полицията в началото блокира достъпа до това място за евреи, които също празнуват значим набожен празник. Но след рецензии бе отворен единственият вход, който евреите могат да употребяват, с цел да стигнат до Храмовия рид. Евреите имат правото да вървят там в избрани часове, само че не и да се молят. Целта на тази мярка е да се избегне повишаване на напрежението сред евреи и араби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР