Сблъсъкът принуди САЩ да свалят безпилотния самолет Рускиизтребител се сблъска

...
Сблъсъкът принуди САЩ да свалят безпилотния самолет Рускиизтребител се сблъска
Коментари Харесай

Руски самолет се сблъска с американски дрон над Черно море

Сблъсъкът принуди Съединени американски щати да смъкват безпилотния аероплан

Рускиизтребител се сблъска с американски дрон за наблюдаване над Черно море, което принуди Съединени американски щати да смъкват безпилотния аероплан, оповестяват американските военни, представени от Би Би Си, съобщи.

Твърди се, че дронът е правил рутинна интервенция в интернационалното въздушно пространство, когато два съветски самолета са се пробвали да го прихванат.

" Опасното и непрофесионално деяние на руснаците " съвсем е довело до злополука на единия от изтребителите и дрона. Силите на Съединени американски щати и съдружниците ще продължат да работят в региона, се споделя още в известието.

„ Около 7:03 часа (централноевропейско време) един от съветските самолети Су-27 е блъснал витлото на MQ-9, което е предиздвикало американските сили да приземят MQ-9 в интернационалните води. Няколко пъти преди конфликта самолетите Су-27 са изхвърлили гориво и са прелетели пред MQ-9 по необмислен и непрофесионален метод. Този случай показва липса на подготвеност, като се изключи че е рисков и непрофесионален “, оповестява Европейското командване за Съединени американски щати.

" Нашият уред MQ-9 извършваше рутинни интервенции в интернационалното въздушно пространство, когато беше прихванат и ударен от съветски аероплан, което докара до злополука и цялостна загуба на MQ-9 ", съобщи военачалник Джеймс Б. Хекер, пълководец на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа. " Всъщност тази рискова и непрофесионална постъпка на руснаците съвсем докара до злополуката и на двата самолета. "

Президентът на САЩДжо Байдън е осведомен за рускиизтребител, прихванал американски дрон над Черно море, оповестиха и от Белия дом.

" Американските и съюзническите самолети ще продължат да оперират в интернационалното въздушно пространство и ние молим руснаците да се държат професионално и безвредно ", добави Хекер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР