Сблъсъкът между Георги Георгиев и Делян Георгиев стана задочно, а

...
Сблъсъкът между Георги Георгиев и Делян Георгиев стана задочно, а
Коментари Харесай

Кой си приписа заслуги и кой не си мръдна пръста за незаконните будки в района на КАТ - София?

Сблъсъкът сред Георги Георгиев и Делян Георгиев стана задочно, а всичко стартира, откакто през вчерашния ден на фона на действия по премахването на незаконните постройки ръководителят на СОС упрекна кмета на региона, че “не си е мръднал пръста ” и… обра лаврите. 

 

Ден преди този момент обаче определеният за кмет Делян Георгиев, който бе номиниран от Българска социалистическа партия, АБВ и партия МИР, се похвали, че точно той и екипът му са повода будките да бъдат съборени, а на тяхно място ще бъдат сложени нови. В деня на акцията на място от отидоха Георги Георгиев и основният проектант Здравко Здравков и на фона на дейностите по събарянето Георгиев разгласи, че районният кмет не е направил нищо, с цел да бъдат отстранени противозаконните постройки и си е приписал непознати заслуги.

 

През юни 2022 година инспекция точно на екип от регион " Изгрев " откри, че 11-те павилиона до КАТ-София нямат разрешителни от основния проектант на общината. Тогава от региона обясниха, че се чака издаване на заповед от арх. Здравков за премахването им.

“В петък, къде на смешка, къде на съществено, видях пост на кмета на “Изгрев “, който се хвали с премахването на павилионите от екипа на арх. Здравков и от общинското сдружение. Кметът на “Изгрев “ не си е мръднал пръста да извърши задължението, което ние му вменихме – на него и на всички останали районни кметове. Веднъж в месеца всеки областен кмет би трябвало да прави инспекция на преместваемите обекти в региона, с цел да няма случаи като тези, при които имаше и жертва ”, уточни Георги Георгиев през вчерашния ден.

 

В реалност службата за нелегално строителство е към основния проектант на Столичната община Здравко Здравков.

 



 

Ето и коментарът на Делян Георгиев: 

 

 Вчера разбрах, че се “хваля с непозната работа ” и четири години не съм си “мръднал пръста ” по повод премахването на противозаконните павилиони до КАТ, а нашата районна администрация “спи тежък, зимен сън ”, бидейки просто една “пощенска кутия ” на Столична община… 

Обикновено не разясня субективни отзиви, само че този път ще разреша тази дързост, тъй като това не е мнение на какъв да е, а на ръководителя на общинския съвет на София. Гръмката PR акция, която се разигра предизборно пред всички национални и не толкоз национални медии, на фона на багери, камиони и падащи ламарини, има своята предистория. За да не бъда необоснован и да не влизам в полемиката, че само изпълнителната власт (към която не се числи СОС) може действително да събаря каквото и да било, по-долу ползвам фотоси, документи и обстоятелства, с цел да може всеки да си направи изводите самичък. Другото е празно говорене и внушения. 

Важно е да се знае:

1. Преди две години нашата районна администрация сформира актове за общинска благосъстоятелност на земята под павилионите.

2. Отново нашата администрация извърши инспекция по документи и на място, която потвърди незаконността на обектите.

3. Окомплектовахме всичко належащо за издаване на заповед за унищожаване по реда на Закон за устройство на територията от Главния проектант на София, и го изпратихме на НАГ с искане за предприемане на дейности.

4. Организирахме спирането на електрозахранването и водата, преди премахването. 

5. Подсигурихме наличието на органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да протече безпроблемно работата по ремонт на будките. 

В допълнение, доста забавен е риторичният въпрос - за какво цели осем години, в които регион “Изгрев ” се управляваше от ГЕРБ-СДС, кметовете им не откриха нарушавания и не позволиха казуса с павилионите? И още един - по какъв начин по този начин, откакто не съм си “мръднал пръста ”, точно в този мандат същите се отстраняват? Представям си какво ли ще се случи, в случай че въпреки всичко си “мръдна пръста ".



 

Кой е Делян Георгиев? 

 

Д-р Делян Георгиев беше подсилен за кмет на регион “Изгрев ” от Българска социалистическа партия, МИР и АБВ. На идващите избори ще бъде повдигнат за кмет на региона от ПП-ДП по предложение на " Спаси София ". Кандидатурата му стана ясна по време на представянето на Васил Терзиев. Делян Георгиев е наследник на висшия чиновник на Държавна сигурност Младен Георгиев и беше единственият кмет, който предложения съветската посланичка Елеонора Митрофанова на среща в постройката на общината, малко преди Русия да нападне Украйна. 

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР