Сблъсък между бетоновоз и пътнически влак се размина без жертви.

...
Сблъсък между бетоновоз и пътнически влак се размина без жертви.
Коментари Харесай

Сблъсък между бетоновоз и пътнически влак по направление Истанбул - София

Сблъсък сред бетоновоз и пътнически трен се размина без жертви. Ранен е единствено водачът на тежкотоварната машина. 80-те пасажери във влака Истанбул - София, доста от които българи, за благополучие са невредими. Композицията въпреки всичко дойде в България, въпреки и с огромно забавяне. Какво тъкмо се е случило, с цел да се стигне до злополуката?



Час преди среднощ бетеновоз се удря във влака, пътуващ по линията Истанбул - София, на жп прелез край село Великьой окръг Текирдаг.

" Всичко се разтресе. Започна да се чува скърцащ тон. Аз мислех, че някой е дръпнал ръчната спирачка. "

" Случи се изненадващо. Всички спяха. В идващия миг разбрахме, че сме се блъснали в нещо. "

Машината е била повлечена от влака и е спряла в електрически дирек, описват още пасажери.

" Бяхме изведени от влака. Погледнахме на открито и видяхме, че става въпрос за бетоновоз. Той се беше блъснал също по този начин и в електрически дирек. "

" Беше комплицирано да изтеглят камиона без да създадат повече вреди върху влака и да не съборят кабелите с високо напрежение върху влака или хората. "

" 27 000 волта електричество по тези жици. "

От удара е потърпевш само водачът, който е откаран за лекуване в локална болница. Няма потърпевши пасажери. Акцията към разчистването на прелеза е лишила на избавителните екипи близо три часа.

" Изтеглиха ни към предходната гара. След това успяхме да продължим. "

" Дойде различен локомотив, който беше закачен. "

Разследващите не изключват шофьорска неточност.

" Той се беше разсеял, правеше нещо друго, не видя влака и той се удари в него. Това беше всичко. Престояхме на прелеза към три часа. "

" Благодаря на Бог, че беше празен. Полицаите ни споделиха, че камионът не е бил претрупан и по тази причина е бил лек. Беше дребен удър. Но в случай че беше цялостен можеше да стане доста неприятен случай. "

Във влака са пътували близо 80 индивида. Сред тях българи и чужденци.

Пътниците пътуващи от Истанбул за София въпреки всичко доближиха крайната си точка в ранния следобяд. Натрупаното забавяне беше близо четири часа.

Турските управляващи проверяват случая. От БДЖ отхвърлиха коментар и обясниха, че случаят е станал в Турция и допълниха, че на влизане в страната към композицията е закачен български локомотив.

Автори: Тихомир Игнатов, Таня Матева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР