Сбиване в Монтгомъри: Кметът казва, че избухването на насилие е „нещо, което не е трябвало да се случва“

...
Два дни след масовото сбиване, уловено на видео, се разигра
Коментари Харесай

Два дни след масовото сбиване, уловено на видео, се разигра на пристана на Riverfront Park в Монтгомъри, което изглеждаше расово разделено сред чернокожите и бели хора, кметът на града увери членовете на общността в понеделник, че той и местната полиция ще разкрият точно какво е довело до хаоса.

„Искаме да сме сигурни, че общността е наясно, че сме напълно ангажирани и вършим нашите надлежна проверка, за да разберем какво точно се е случило“, каза кметът на Монтгомъри Стивън Л. Рийд в понеделник следобед.

Рийд, демократ и първият чернокож кмет на града, добави: „Това е нещо, което не трябваше да има се случи.”

Какво се случи?

Multiple , които започнаха да стават вирусни в неделя на X, платформата за социални медии, официално известна като Twitter, изглежда показват различни ъгли и гледни точки на изпитание, което започна като спор между двама души, който за секунди ескалира до голям бой, включващ повече от дузина други. , инцидентът започна, след като служител на Черен док информира пътниците на понтонна лодка, които бяха изцяло бели, че корабът им е в пространството, необходимо за акостиране на Harriott II Riverboat.

пристанищният работник спори с един мъж, преди друг мъж да се хвърли върху него и да му нанесе удар. Аудиото на размяната не се чува поради коментарите на зрители. След секунди най-малко четирима други бели мъже се присъединяват към биенето на докерския работник, докато той лежи сам на земята. Секунди по-късно друг чернокож тича към купчината, привидно опитвайки се да намали ескалацията на ситуацията, което изглежда проработи за кратко време, докато пътниците на кораба се оттеглят към малката си лодка.

Междувременно Чернокож служител от речната лодка се гмурка във водата, показват кадри, който е бил на няколко ярда от дока, в очевиден опит да помогне за защитата на докисткия работник.

Докато речната лодка акостира, видеоклипове показват още няколко лодки служители и зяпачи, които са черни, се приближават до малкия кораб и избухва по-голям бой, който продължава няколко минути. Най-малко една жена беше хвърлена във водата и двама души бяха ударени със столове, преди полицията да се намеси и да арестува няколко души, както чернокожи, така и бели.

Историята продължава

Не беше ясно точно колко арестувани са извършени след сбиването и какви обвинения са повдигнати на арестуваните. Полицията в Монтгомъри каза, че могат да бъдат извършени още арести.

„В момента има 4 активни заповеди и има вероятност да последват още след прегледа на допълнително видео“, майор Саба Коулман, говорител на отдел, каза Yahoo News в изявление.

Последствия от сбиването

Като се има предвид сложната расова история на Монтгомъри, която изигра ключова роля в , и настояването за чернокожи избирателни права, много социални потребители на медиите изразиха подкрепа и признателност за онези, които се приближиха до очевидната защита на докерския работник.

„Ако разбирате историята на Монтгомъри – един от най-плодотворните градове за търговия с роби в САЩ се превърна в брутално репресивен апартейд режим след това и мнозинството чернокожи, но ТОКУ-ЩО получи своя първи чернокож кмет – това дава много повече перспектива на това видео,” Журналистката Никол Хана-Джоунс, най-известна с основаването на The 1619 Project, . „Доверие.“

Черният човек, който скочи във водата, за да предложи помощ, приветстван от мнозина като герой, също беше идентифициран като . Неговите родители, в изявление за Yahoo News, споделиха благодарността си за изливането на подкрепа.

„Непоколебимата отдаденост на Арън носи огромна гордост на родителите му, карайки го да се чувства благодарен и трогнат от силната подкрепа от цял ​​свят глобус“, казаха родителите му чрез своя публицист Макина ЛаШи. „С поглед, насочен към бъдещето, той се подготвя нетърпеливо и се фокусира единствено върху успешната предстояща учебна година.“

Адвокатът Си Джей Лоурънс сподели, че всички лица, на които докерът е бил освободен от затвора. Той няма актуална информация за останалите.

Кметът Рийд, който каза, че се очаква полицията да даде повече информация за инцидента във вторник, обеща да изправи отговорните за инцидента пред правосъдието.

„Не трябва да губим чувствителност към насилие от всякакъв вид в нашата общност“, каза Рийд пред Yahoo News. „Онези, които избират насилствени действия, ще бъдат държани отговорни от нашата система за наказателно правосъдие.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР