Сбербанк страхование жизни ще изплати на близките им общо над

...
Сбербанк страхование жизни ще изплати на близките им общо над
Коментари Харесай

Три от жертвите на разбилия се край Москва самолет имат допълнителни застраховки

" Сбербанк страхование жизни " ще изплати на околните им общо над 6 млн. рубли

Руската компания " Сбербанк страхование жизни " е осигурител на трима от жертвите на разрушилия се край Москва пътнически аероплан на Саратовските авиолинии. На борда на злощастния аероплан е имало двама членове на екипажа и един пътник с контракти за животозастраховки, свързани с заеми, и капиталови животозастраховки. Така компанията ще изплати на околните на починалите общо над 6 млн. рубли обезщетение.

Вчера стана ясно, че съветската компания " Алфа Страхование " е осигурител на рисковете на пътническия аероплан Ан-148, който през вчерашния ден се разруши със 71 души на борда. Компанията е осигурител на рисковете на " Саратовски авиолинии ", както и на пасажерите и на членовете на екипажа. Гражданската отговорност на АО " Саратовски авиолинии " е застрахована по контракт за наложително обезпечаване за причиняване щета на живота, здравето, имуществото на пасажерите и за реда за обезщетяване на такава щета, породена при транспорт на пасажерите, техния багаж, товари и поща. Срокът на деяние на контракта е от 11.12.2017 до 10.12.2018 година Според изискванията на контракта, при настъпване на застрахователно събитие застрахователното обезщетение се изплаща до месец след даване на нужните документи. По закона за наложителното обезпечаване отговорността на превозвача на роднините на починалите се изплаща обезщетение в размер на 2,025 млн. рубли.
За приемане на авансово застрахователно обезщетение в размер на 100 000 рубли роднините на починалите могат да се извърнат към застрахователя. Застрахователи към този момент работят със профилираните органи за изясняване на събитията за злополуката.

Освен това стана ясно още, че управлението на Саратовските авиолинии е взело решение да изплати еднократна материална помощ в размер на 1 миллион рубли на фамилиите на починалите членове на екипажа.

Припомняме, пътническият аероплан Ан-148 на Саратовските авиолинии претърпя поражение в Московска област скоро след политане от летище Домодедово на 11 февруари т.г. Самолетът е изпълнявал автобус 6W703 от съветската столица Москва до Орск в Урал. Машината изчезнала от радарите 10 минути след излитането, а отломките ѝ са открити в Раменския регион в Подмосковието, на към 40 километра от съветската столица – към селата Аргунцево и Степаново. В самолета е имало 71 души – 65 пасажери и 6-членен екипаж. Няма оживели. Сред починалите са три деца на възраст сред 5 и 12 години, както и 17-годишен младеж. Сред пасажерите е имало и трима чужденци - жители на Швейцария, Азербайджан и Казахстан.

В Москва нощес хора се събраха, с цел да отдадат респект на починалите. В летище " Централен Саратов " се състоя погребален протест. Бяха запалени 71 свещи, колкото са жертвите в злополуката.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР