Сбербанк обяви изтеглянето си от европейския пазар, става ясно от

...
Сбербанк обяви изтеглянето си от европейския пазар, става ясно от
Коментари Харесай

Най-голямата руска банка се изтегля от Европа

Сбербанк разгласи изтеглянето си от европейския пазар, излиза наяве от известието на кредитната институция, оповестява ТАСС.

В сегашните условия Сбербанк реши да се отдръпна от европейския пазар. Дъщерните банки от групата са имали необикновени парични потоци и опасност за сигурността на чиновниците и клоновете “, споделиха от банката.

В отчета се отбелязва, че заради разпореждане на Централната банка на Руската федерация Сбербанк няма да може да доставя ликвидност на европейски дъщерни банки.​​​​​​

В същото време дъщерните сдружения на Сбербанк имат високо равнище на капитал и качество на активите, а депозитите на клиентите са застраховани в сходство с локалното законодателство. Активите на банката са задоволителни за осъществяване на заплащания към всички инвеститори “, споделиха от банката.

По-рано австрийският финансов регулатор забрани комерсиалната активност на Sberbank Europe AG, дъщерно сдружение на Сбербанк по искане на Европейската централна банка. А при започване на тази седмица Националната банка на Чешката република стартира процеса на лишаване на лиценза на Sberbank CZ (дъщерно сдружение на Сбербанк).

В същото време на 28 февруари Сбербанк приключи сполучливо продажбата на Сбербанк Сърбия на сръбската банка AIK Banka.

Относно Sberbank Europe Group

Sberbank Europe AG е банкова група, която включва активите на групата Sberbank в Източна и Централна Европа. Седалището на Sberbank Europe AG се намира във Виена, 100% от акциите на групата са благосъстоятелност на Сбербанк.

Сбербанк Европа беше показана на осем европейски пазара: в Австрия, Босна и Херцеговина в Сараево и Баня Лука, в Хърватия, Чехия, Унгария, Словения, Сърбия и Германия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР