Създаването на търговско дружество Индустриален парк-Сливен“ получи зелена светлина. Общинските

...
Създаването на търговско дружество Индустриален парк-Сливен“ получи зелена светлина. Общинските
Коментари Харесай

Зелена светлина за създаването на „Индустриален парк-Сливен“

Създаването на комерсиално сдружение „ Индустриален парк-Сливен “ получи зелена светлина. Общинските съветници гласоподаваха „ за “ предлагането на кмета Стефан Радев, който след съвещанието показа, че ще продължи да се бори за това в Сливен да има високоплатени места и вероятност за развиване.

Създаването на тази конструкция е належащо за вписването й в регистъра на индустриалните паркове в България. Очаква се в края на лятото да бъдат отворени ограниченията, по които Общината да кандидатства за привличане на вложения в Индустриалната зона. За шеф на сдружението до провеждането на конкурс, беше определен специалистът Соломон Москона. Той е с дълготраен опит в банковата сфера и вложенията.

„ Радвам се, че беше признато предлагането за основаване на ръководещо сдружение. Съжалявам, че то не получи поддръжка още на миналата сесия, което не беше добър сигнал към капиталовата общественост “, сподели кметът Стефан Радев и показа още забавни обстоятелства.

Чуйте в аудиото..

Общинският терен от 2500 дка в региона на летище „ Бършен “, по пътя Сливен – Ямбол, е разграничен на три зони. Две от тях са с повърхност сред 450 и 500 дка и са отредени за индустриално развиване. А третата, междинната е от 1500 дка, включва летището и пистата. Оразмеряването й е осъществено по този начин, че пистата да може да действа.

„ Общината няма желание да продава летищната писта, нито пистата за мотокрос, която също е в региона на бившето летище и е в независим имот “, съобщи кметът.

До момента Общината е направила сериозна анализаторска активност, изследван е опитът в страната, в това число на „ Икономическа зона – Тракия “. Намеренията са да бъде основан промишлен парк от вид „ А “, без специализация. Към момента в района няма запас за високотехнологични вложения. „ Искаме „ фунията “ да е оптимално отворена, да не си слагаме бариери “, добави Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР