Създаването на паралелна структура с функциите на Националната служба за

...
Създаването на паралелна структура с функциите на Националната служба за
Коментари Харесай

Втората НСО в МВР е почти готова

Създаването на паралелна конструкция с функционалностите на Националната работа за защита (НСО), само че в Министерство на вътрешните работи е на финалната права. Във вторник на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи, която регламентира реда, по който служители на реда ще охраняват " застрашени лица ".

Тази опция бе дадена на Министерство на вътрешните работи през предходната. Президентът Румен Радев, което бе преодоляно в Народното събрание. Сега силовото ведомство официално приключва процедурата като издава и правила, по които това ще се случва.

Кой ще бъде охраняван?

За нуждата от основаването на две служби с на процедура идентични пълномощия по този начин и не бе обещано свястно пояснение. От проектонаредбата излиза наяве, че служители на реда от разнообразни дирекции – ГДБОП, национална полиция, гранична, отряда за битка с тероризма и жандармерията – ще могат да обезпечават 24-часова защита на разнообразни категории длъжностни лица. Сред тях са тези с право на защита от НСО – министър председател, президент, министри, ръководител на Народното събрание, конституционни и висши съдии, основен прокурор, вицепрезидент, депутати и други

Главният прокурор Иван Гешев преди време разгласи, че се е отказал от услугите на НСО, тъй като им нямал доверие. Той е защитаван от чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци. и несъмнено се трансформира в персоналната преторианска армия на основния прокурор, която се изпраща с тежко въоръжение по шумни акции и дава отговор за персоналната му сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР