Създаване на ново общинско дружество Индрустриални паркове трябва да гласува

...
Създаване на ново общинско дружество Индрустриални паркове трябва да гласува
Коментари Харесай

Създават ново общинско дружество Индустриални паркове-Благоевград

Създаване на ново общинско сдружение " Индрустриални паркове " би трябвало да гласоподава ОбС-Благоевград на изключителна сесия на 19 май.

Кметът Илко Стоянов предлага краткотрайно сдружението да ръководи Стефан Попов, който е шеф и на " Благоевград строй ремонт ". Общинското дружество ще ръководи средства по стратегии на МИР.

212.5 млн. лева е общият размер на средствата по процедурата и с тях ще се финансира довеждаща и вътрешна за зоната инфраструктура, създаване на екоинфраструктура и на здания за научноизследователска активност. Право да кандидастват и усвоят средства в тези четири посоки ще имат единствено оператори на индустриални зони и паркове, без значение дали те са държавни, общински или частни.Община Благоевград няма да има достъп до тези средства, в случай че незабавно не учреди сдружение, което да кандидатства за финансиране на построяването на бъдещата индустриална зона в региона на с. Зелен дол.

През март отново на изключителна сесия Общински съвет одобри изменение на Общия организационен проект на общината за „ Индустриална зона – Зелен дол “ в непосредствена непосредственост до Автомагистрала „ Струма “. Идеята е тя да се осъществя на два стадия, като първата част да се разположи върху повърхност от към 650 дка с трендове регионът след това да се разшири до 1100 дка.

Градоначалникът предлага още оповестяване на поземлени парцели в землището на село Зелен дол от обществена общинска благосъстоятелност за частна. По този метод огромен терен от Зелен дол ще стане част от бъдещата Индустриална зона..Близо 400 000 декара са общинските парцели и пасища.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР