Създава се „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ с бюджет

...
Създава се „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ с бюджет
Коментари Харесай

Създават със 100 млн. лв. специализиран фонд за финансиране на стартиращи предприятия


Създава се „ Фонд за ускорение и начално финансиране “ с бюджет от 100 милиона лв., който ще е ориентиран напълно върху улеснение на достъпа до финансиране за започващи предприятия. Управлението на средствата ще се прави посредством Фонда на фондовете и има за цел да покрие цялостния витален цикъл и развиване на едно дружество. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на първата конференция “Dare to scale” на компания „ Ендевър “ в Югоизточна Европа. Домакин на проявата е София Тех Парк.

„ Министерство на стопанската система на България поддържа конференцията тъй като имаме вяра, че основаването на новаторски предприятия и тяхното разгръщане е път към реализиране на стопански напредък и главен приоритет за района на Централна и Източна Европа “, сподели зам.-министър Манолев. Той акцентира, че е изключително значимо предприемаческата интензивност да се предизвиква измежду младежите, защото точно те са тези, които ще осъществят прехода към Четвъртата индустриална гражданска война. „ Надявам се, че конференцията ще показа бизнес модели и положителни практики на сполучливи бизнесмени, което ще насърчи и други да тръгнат по техния път “, добави Александър Манолев.
По думите му България се утвърждава като страна в Югоизточна Европа с удобна бизнес среда за достъп до финансиране посредством рисков капитал, като огромен брой започващи предприятия от страните от района са получили финансиране за своя бизнес от българските фондове за рисков капитал " Eleven " и " LauncHub " в интервала 2007-2013 година „ През новия програмен интервал 2014-2020 година задачата ни е да надграждаме постигнатото досега посредством финансови принадлежности и да продължим да поддържаме развиването на устойчива екосистема в интерес на бизнесмените в България “, сподели още зам.-министър Манолев.

Над 200 бизнесмени, мениджъри, бизнес водачи и вложители от 27 страни взеха присъединяване в интернационалната конференция „ Dare to Scale “, проведена с поддръжката на световната конструкция на „ Endeavor “. Целта на уредниците е основаването на платформа, посредством която бизнесмените от Централна и Източна Европа да споделят провокации и благоприятни условия за развиване. По време на събитието бе очебийно, че „ Endeavor Bulgaria “ си слага за цел да има значима роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в България и района, предоставяйки помощ и запас на тези, които желаят да уголемяват своя бизнес световно.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР