Създателят на PISA отправи ясно послание към всички български родители.Образователната

...
Създателят на PISA отправи ясно послание към всички български родители.Образователната
Коментари Харесай

Създателят на PISA: Вече не ви плащат за това какво знаете, защото го има Google

Създателят на PISA насочи ясно обръщение към всички български родители.

" Образователната система би трябвало да е по-адекватна и по-приложима, тъй като стратегиите в България, когато ги преглеждах видях, че ударението да се запомня материал и да го избълваш на изпита “, съобщи основателят на PISA Андрес Шлайхер в ефира на bTV. 

" Вече не ви заплащат за това какво знаете, тъй като го има Google, значимо е какво можете да извършите с това, което знаете. България към този момент се движи към критерии и асимилиране на подготвеност. Учениците би трябвало от опит да учат. Сега средата би трябвало да е по-активна и ученикът да има повече отговорност. Съдържанието би трябвало да е по-интересно, модерно и обвързвано с живота “, изясни Шлайхер.

Той изясни, че България има прелестни възпитаници, само че и такива, които прекалено много изостават.

" Важно е родителите да демонстрират интерес към децата си, тъй като учебните заведения не постоянно са в час. Важно е родителите да имат упоритости “, безапелационен е Шлайхер.

Според него по-ниските световни резултати на PISA се дължат на пандемията и ученето отдалечено. " Видяхме спадът и качеството на резултатите в множеството страни и в България. Пандемията е един от факторите, тъй като в един миг учениците трябваше сами да се провеждат и да се стимулират. Младите хора не постоянно са способни на това. Това не е единствената причина “, посочи Шлайхер, написа blagoevgrad24.bg.

" Технологията е значима, само че в това време технологията доста постоянно пречи. На учениците обществените мрежи, освен, че им лишава от времето, само че и наличието, което учениците гледат. Те се интересуват от неща, които са по-близко до тях и не постоянно демонстрират любознание към другите аспекти на живота по света. Училището би трябвало да поставя повече усърдие, с цел да може да им помогне да израснат в света и да ръководи времето им. Ако детето изкара до среднощ на смарт телефона, то на сутринта ще му се спи и няма да може да работи в учебно заведение. Тук е ролята на родителя “, добави той.

Кой е Андрес Шлайхер?

Наричат го " най-важният човек в британското обучение " и " татко на повече революции от всеки немец след Карл Маркс ".

Андреас Шлайхер е немски математик, статистик, откривател на процесите в образованието и основател на Програмата за интернационално оценяване на учениците, по-позната като PISA.

Шлайхер е роден през 1964 година Когато е на 10 години, учителката му в началното учебно заведение споделя на татко му, че той не е кадърен да продължи образованието си в елитна гимназия. Това е повода татко му да го в учебното заведение " Рудолф Щайнер " в Хамбург, където получава междинен триумф 1,0 - най-високата допустима оценка за довеждане докрай на учебно заведение.

Учи физика в Хамбург, а по-късно математика в университета Deakin, където през 1992 година се дипломира с магистърска степен. През 2006 година Хайделбергският университет го афишира за почетен професор във Факултета по поведенчески и културни проучвания. Шлайхер построява репутацията си на скъп статистик и слага началото на PISA. Днес PISA е най-надеждният знак за качеството на образованието в обособените страни. Представлява тест, който изследва функционалната просветеност на 15-годишните възпитаници.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР